Nieuws - Zomerboeken Top 10


Zomerboeken Top 10

Het is zomer. Ja echt! Oke, de zon werkt nog niet helemaal mee, maar toch hebben we de vakantieperiode al in het vizier. En waar denk jij aan bij vakantie? Of het nu zonnig en warm of regenachtig en kil is? Precies, tijd voor jezelf, beetje luieren, lekker ontspannen en bijkomen van de drukke waan van de dag de afgelopen maanden.

Om je een beetje te helpen bij het zalige niks doen, hebben de collectioneurs van de Bibliotheek Midden-Brabant een fijne Zomerboeken Top 10 voor je samengesteld. Het is een mix van nieuwe titels, wat oudere boeken, echte klassiekers, literatuur, thrillers en romantische verhalen. Uiteraard allemaal te leen bij de bieb!

1. Een klein leven – Hanya Yanagihara
Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

2. Het Smelt – Lize Spit
Nadat zij tijdens haar puberteit traumatische gebeurtenissen met twee jongens heeft meegemaakt, keert een jonge vrouw jaren later terug naar haar geboortedorp met een plan voor een soort wraak en een blok ijs in de achterbak van haar auto.

3. Verborgen – Karin Slaughter
Will Trent is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft.

4. De wereld volgens Garp – John Irving
Het leven van een jonge schrijver-worstel-enthousiast tegen de achtergrond van het Amerika in de periode na de moord op Kennedy tot aan het einde van de oorlog in Vietnam.

5. Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll
Ani FaNelli lijkt in alles perfect te zijn, maar achter deze fac̦ade blijkt een duister verleden schuil te gaan.

6. Voor jou – Jojo Moyes
Zijn verzorgster probeert het leven van een verlamde jongeman te veranderen, maar dat heeft ook gevolgen voor haar eigen leven.

7. De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird – Brooke Davis
Drie heel verschillende mensen gaan op reis door de Australische bush; ze vinden niet wat ze zochten, maar wel elkaars zorg en vriendschap.

8. Badgasten – Emma Straub
Ter gelegenheid van hun 35-jarig huwelijk brengt een Amerikaans echtpaar twee weken vakantie door op Mallorca samen met hun tienerdochter, hun zoon met zijn twaalf jaar oudere vriendin en hun beste homovrienden.

9. As in tas – Jelle Brandt Corstius
Verslag van de lange fietstocht die de auteur, zoon van Hugo Brandt Corstius, maakte naar de Middellande Zee om daar de as van zijn vader te verstrooien.

10. Zomerhitte – Jan Wolkers
Op een waddeneiland ontmoet een fotograaf op het naaktstrand een jonge vrouw; hij raakt door haar, en haar veel oudere vriend, gefascineerd en stuit zo op een levensgevaarlijk complot.

Kun je de boeken uit deze Top 10 allemaal al afvinken of wil je meer keuze? Kijk dan eens in de Vakantiebieb-app voor een groot aanbod e-books.

Fijne zomer!

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)