Nieuws - Winterboeken top 10


Winter boeken top 10

Vanaf het moment dat de klok een uurtje achteruit gaat en het ‘s avonds weer vroeg donker is, begint voor veel mensen het wintergevoel. Winter is lekker warm binnen blijven met de wind en regen tegen de ramen. Winter is op de bank met een (al dan niet digitale) stapel boeken naast je. En een dampende kop koffie, thee of chocolademelk binnen handbereik. Best fijn eigenlijk. Om jouw winter nog fijner te maken, zijn de collectioneurs van de Bibliotheek Midden-Brabant om tafel gegaan voor je. Zij hebben weer een heerlijk lijstje wintertitels voor je samengesteld. Dus kruip maar lekker onder je fleecedekentje en lezen maar. Fijne winter!

Leestips voor volwassenen

1.De Nix – Nathan Hill
Een man gaat op zoek naar de waarheid over zijn moeder die hem als kind heeft verlaten.

2.De Greppel – Herman Koch
Het boek laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens.

3.Hex – Thomas Olde Heuvelt
Als een groep jongeren het bestaan van een heks, die al driehonderd jaar rondwaart in Beek, via internet openbaar maakt, heeft dit verschrikkelijke gevolgen.

4.Een buitengewoon, gewoon leven – Monica Wood
Een 11-jarige jongen doet klusjes voor een 104-jarige vrouw die hij aansteekt met zijn enthousiasme voor Guinness wereldrecords. Als hij plotseling niet meer komt, neemt zijn vader het klussen over en raakt de opgeleefde vrouw steeds meer betrokken bij diens leven.

5.Eenzame kerst – Amanda Prowse
Een jonge vrouw gaat vlak voor kerst naar New York om daar de problemen op te lossen bij de opening van een nieuwe patisseriezaak.

6.Het stel van hiernaast – Shari Lapena
Terwijl Anne en Marco voor een etentje bij de buren zijn met de babyfoon aan, wordt hun dochter van zes maanden uit haar bedje ontvoerd door een onbekende die geen enkel spoor achter heeft gelaten.

7.Het nest – Cynthia D’Aprix Sweeney
De charismatische, roekeloze Leo Plumb veroorzaakt een schandaal dat grote financiële en emotionele gevolgen heeft voor hem en zijn familie.

8.Hier ben ik – Jonathan Safran Foer
Een joodse televisieschrijver in het hedendaagse Washington die een ambivalente relatie heeft met het joodse geloof, worstelt met zijn eigen identiteit en heeft moeite om de realiteit te accepteren.

9.Belgravia– Julian Fellowes
Twee Engelse families komen in het midden van de 19e eeuw tegenover elkaar te staan wanneer hun kleinzoon 25 jaar na zijn geboorte ten tonele verschijnt.

10.Irundina – Hella S. Haasse
Het harde leven van een illegale Portugese schoonmaakster in Parijs.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)