Nieuws - Winnaar ‘Tilburg Kiest…Het Beste Boek’ bekend


jaar van het boek

2016 is het Jaar van het Boek. Landelijk werd de Bijbel gekozen als Belangrijkste Boek. In navolging van dit landelijke initiatief organiseerden de Tilburgse Bibliotheken, boekhandel Gianotten Mutsaers, boekhandel Livius de Zevensprong en Stichting Plezier in Lezen (SPiL) de lokale variant ‘Tilburg Kiest: het Beste Boek’. Een verkiezing met veel inzenders. Veel stemmers. Veel mooie boeken en uiteindelijk 3 winnaars. Zij werden op 5 november bekend gemaakt.

Volwassenen: ‘Het Parfum’ (van Patrick Süsskind)

“Als je een boek over geuren zo kunt schrijven dat het letterlijk in je handen tot leven komt. En je het verhaal kunt ruiken, dan heb je als schrijver iets helemaal goed gedaan.” Dat schrijft Derk Lettink over het boek ‘Het Parfum’ van Patrick Süsskind. Met deze prachtige motivatie wint Lettink de wedstrijd ‘Tilburg kiest: Het Beste Boek’.

Jeugd: ‘Het geheim van de gekleurde pepernoten’ (van Kees Lintermans)

Bij de jeugdboeken wint de 9-jarige Linde van Berkel met ‘Het geheim van de gekleurde pepernoten’ van Kees Lintermans. “Omdat hij heel leuk schrijft, met grapjes”. Linde heeft het boek gelezen toen het sinterklaasfeest nog zijn volle betekenis voor haar had.

Jongeren: ‘Schijnbewegingen’ (van Floortje Zwigtman)

In de categorie Young Adult wint de 17-jarige Lisa. Haar beste boek is ‘Schijnbewegingen’ van Floortje Zwigtman. Lisa heeft verschillende redenen voor haar keuze. Zo vindt ze dat het boek “voortreffelijk illustreert hoe het er eind negentiende eeuw aan toeging in Londen”. En waardeert ze het feit dat het boek gaat “over een jongen, een kind nog, die mee wil draaien in de grotemensenwereld maar die later sterk geconfronteerd wordt met zichzelf, zijn verlangens, familie en mogelijkheden”.

Tilburg Kiest Het Parfum Tilburg Kiest Het Geheim van de gekleurde pepernoten Jaar van het Boek_Schijnbewegingen

 

 

 

 

 

 

 

Namens de organiserende partijen feliciteren wij de prijswinnaars en willen we alle inzenders hartelijk danken voor het uitbrengen van hun stem.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)