Nieuws - Wie is…reporter Michelle Vleugels

Michelle Vleugels

Hallo, ik ben Michelle en mijn hart gaat sneller kloppen van kunst en cultuur. Daarnaast heb ik een grote brede interesse en vind ik het ook leuk om meer te leren over dingen waar ik juist niet zo veel van weet. Vandaar dat ik journalistiek heb gestudeerd. Na deze studie ben ik kunst en cultuurwetenschappen gaan studeren om meer verdieping te krijgen.

Ik heb tot nu toe artikelen geschreven over Joseph Oubelkas die onterecht in de gevangenis zat en daar een lezing over gaf. Ook maakte ik een reportage over een avond waar jazz en literatuur gecombineerd werden met literatuur. En over Joris van Poppel die een lezing gaf over de achtergronden van zijn werk als NOS-reporter over de vluchtelingencrisis.

Het leuke van reporter zijn, is dat je op plekken komt waar je normaal misschien niet meteen komt en daarbij ook interessante mensen ontmoet. Zo heb ik onder andere ontdekt dat de culturele centra van Waspik en Goirle ontzettend tof zijn. Je ontmoet de fascinerende mensen die de lezingen en optredens doen, maar daarnaast vind ik het juist heel leuk dat je ook bevlogen medewerkers ontmoet, die ‘achter de schermen’ staan. Zo heb ik bijvoorbeeld een ontzettend leuk gesprek gehad met de medewerkster van de Bibliotheek Sprang-Capelle toen ze mij een lift aanbood naar Tilburg. Iedere keer als ik weer op pad ben geweest voor de Bibliotheek Nieuwe Stijl kom ik terug met nieuwe inspiratie en dat is wat het zo leuk maakt om reporter te zijn.

Michelle Vleugels