Nieuws - Verhalenavond


In het kader van ‘Ontdek de Spoorzone’ organiseerde CAST op 2 april een avond vol verhalen. De – vermeende – scheiding die het spoor aanbrengt tussen het Noorden en het Zuiden van de stad stond centraal: hoe was dat vroeger? En wat verandert er als de nieuwe passages onder het spoor later dit jaar worden geopend? Studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek brachten informatie, kennis en verhalen uit ons project op vernieuwende manier tot leven.

Door: Berny van de Donk, projectleider Ontdek de Spoorzone

De aftrap werd gedaan door Ton Wagemakers (oud-directeur Mommerskwartier en publicist). Hij schetste de mogelijke ontstaansgeschiedenis van de (door de bevolking ervaren) verschillen tussen ‘deze’ en ‘gene’ kant van het spoor. Ludo Hermans (stedenbouwkundige gemeente Tilburg) vertelde over de te verwachten effecten van de nieuwe spoorpassages.

In het kader van het vak Tech&Tools maakten studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek een aantal producties. Daarbij maakten zij gebruik van diverse nieuwe tools op het gebied van journalistieke storytelling. Verschillende thema’s rond de geschiedenis van Tilburg, het spoor, en het verschil tussen Noord en Zuid komen aan bod. Tekst- en beeldmateriaal werden aangeleverd door het Regionaal Archief Tilburg en de Gemeente Tilburg.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)