Nieuws - Vacature starter Marketing & Communicatie


Wil jij als starter Marketing & Communicatie praktijkervaring op doen bij de Bibliotheek Midden-Brabant en hiervoor een vergoeding ontvangen? Reageer dan op onze vacature Starter Marketing & Communicatie en vraag een startersbeurs aan.

Introductie leerwerkplek

De Bibliotheek Midden-Brabant is veel meer dan alleen een plek waar boeken uitgeleend worden. En dat willen we laten zien en horen! Met een leerwerkplek op de afdeling Marketing & Communicatie kun jij daar als starter een bijdrage aan leveren.

Omschrijving leerwerkplek

De Bibliotheek staat voor de grote uitdaging om een nieuw publiek te vinden en binden. Hiertoe implementeert zij momenteel een nieuwe contentstrategie. Als starter krijg je de kans ervaring op te doen in je vakgebied door mee te denken over deze strategie, deel te nemen aan het wekelijkse redactie-overleg, rubrieken uit te werken en content te maken voor diverse kanalen.

Je leert hierbij te denken vanuit persona’s en te werken met diverse content management en social media monitoring systemen. Daarnaast bestaan de meer ondersteunende werkzaamheden met name uit het plaatsen van berichten op de website en diverse social media kanalen en het samenstellen van nieuwsbrieven. Je werkt nauw samen binnen een team van ervaren (content)marketing & communicatieprofessionals. Jouw frisse blik geeft ons nieuwe inzichten en helpt ons Bibliotheek Nieuwe Stijl beter op de kaart te zetten.

Omschrijving leerbedrijf

De Bibliotheek Midden-Brabant is met 16 vestigingen en 200 medewerkers de grootste culturele instelling van de regio en een van de innovatiefste bibliotheken van het land. Naast een collectie, bieden we ons publiek ook een podium en werkplaats. Het delen van kennis en verhalen in al zijn facetten staat centraal. We willen de wereld van mensen groter maken. En hebben hierbij speciale aandacht voor kwetsbare en talentvolle inwoners. De ambities zijn groot, de sfeer is open, de betrokkenheid groot.

Hoe word je begeleid tijdens de Startersbeurs

De starter krijgt een leerwerkplek op de afdeling Marketing & Communicatie waar ook de andere professionals werkzaam zijn. Zij zullen de starter dagelijks begeleiden en zijn beschikbaar voor tussentijdse vragen. De starter wordt zoveel mogelijk betrokken bij alles wat het team doet. Verder zal de starter maandelijks overleg hebben met het hoofd van de afdeling om de voortgang en specifieke leerdoelen/-wensen te bespreken.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 • Ontwikkelen en produceren van content (tekst, foto, video)
 • Monitoren van online en social campagnes
 • Onderhouden van social media kanalen en websites
 • Werken met Facebook Ads en Google Ads
 • Projectmatig werken in een multidisciplinaire omgeving

Leerwerkplekeisen

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd voor de leerwerkplek

 • Een vlotte pen
 • Ervaring met het gebruik van social media kanalen
 • Ervaring met het gebruik van cms-en
 • Open, leergierig, enthousiast
 • Zelfstandig, stressbestendig en in staat tot multitasken
 • Communicatie, marketing of journalistiek gerelateerde opleiding, HBO

<< Lijkt dit je wat? Kijk dan op STARTERSBEURS.NU >>

Dit is een vacature in het kader van de Startersbeursregeling, alleen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar kunnen reageren op deze vacature. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.startersbeurs.nu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Evelien Konings

Avatar

Laatste berichten van Evelien Konings (toon alles)