Nieuws - Vacature: Begeleider kids-jongeren bij ‘CoderDojo’

code coderdojo

De Coder Dojo is een wereldwijde organisatie. De Dojo’s worden geleid door vrijwilligers, zijn gratis toegankelijk en kinderen & jongeren (7 tot 17 jaar) gaan zelf aan de slag! Wil jij je kennis en je tijd inzetten om deze kinderen en jongeren te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Alle mentoren krijgen een korte introductiecursus in de programma’s die we gebruiken. De Dojos vinden plaats in de bibliotheken Tilburg Centrum, Heyhoef, Wagnerplein, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk.

Wat wij vragen

Een mentor van een Dojo:

• Kan goed met een computer overweg;
  • Is kindvriendelijk en heeft geduld;
  • Begeleid kinderen enthousiast met hun uitdagingen;
  • Is in staat om nieuwe workshops te bedenken of bestaande te vertalen;
  • Is minimaal 1 keer per maand beschikbaar

Wat heeft de organisatie te bieden

• Je gaat werken in een leuk team;
  • Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement of kadobon;
  • Je krijgt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan diverse interessante cursussen, workshops en trainingen;
  • Je ontwikkelt jezelf en helpt anderen zich te ontwikkelen;
  • Je ontvangt een getuigschrift;
  • Je krijgt een uitnodiging voor de jaarlijkse, feestelijke Nieuwjaarsreceptie.

Wat maakt het werk de moeite waard

Het uitdragen van de bewustwording onder jonge mensen dat development en leren programmeren een leuke, sociale en ‘kick
ass’ ervaring kunnen zijn.

Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games
maken en meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen.

Coder Dojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. Coder Dojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Werktijden

Zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.

Aannameprocedure

Na een eerste selectie volgt een gesprek met de vrijwilligerscoördinator en één van de vaste medewerkers. Aansluitend worden hier ook de afspraken vastgelegd m.b.t. taken, tijden en frequentie van de vrijwillige inzet.

Voor meer informatie of om te solliciteren neem je contact op met Otto Janssen, Accountmanager en Vrijwilligerscoördinator: via mail of telefonisch via: 013-5470 858.

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)