Nieuws - Tiny challenge: 5x meer bewegen


Ik zal er maar meteen eerlijk voor uit komen: ik ben niet zo’n fanatieke sporter. Ieder jaar neem ik me weer voor om dit jaar te beginnen met hardlopen, en om dit keer wel dat abonnement op de sportschool te gebruiken. Dat houd ik dan een klein maandje vol, om daarna toch gewoon weer op de bank te ploffen. Toch moest ik er deze week aan geloven: mijn #tinychallenge afgelopen week was namelijk om meer te bewegen. Ik heb iedere dag een beweegtip van (sport)coach Peter Verbeek opgevolgd, en dat was niet altijd even makkelijk!

Rekken en strekken

Ik zit eigenlijk de hele dag op mijn werk, dus dat mag best af en toe eens onderbroken worden. Twee tips die ik kreeg van Peter waren dus om een paar korte pauzes te nemen om wat kleine krachtoefeningen te doen, of ieder uur op te staan om eens even goed te rekken en strekken. Ik vond het erg fijn om voor de verandering een actieve pauze te nemen, in plaats van achter mijn computer te blijven zitten en door Instagram te scrollen. Het is niet alleen heerlijk om even niet te zitten, maar ik kreeg er ook nieuwe energie van. Ik kan dan ook iedereen aanraden om een paar stretchmomentjes/krachtoefeningen/yoga-breaks in je werkdag in te passen.

Uitwaaien 

Ook ben ik deze week op de fiets naar mijn werk gegaan. Dit doe ik wel vaker, maar eigenlijk alleen als het lekker weer is. Ik moet zeggen dat het best pittig was, een uur fietsen met temperaturen rond het vriespunt. En dan te bedenken dat ik dit als scholier iedere dag deed! Het is dan wel een goede manier om te ontspannen na een lange werkdag en letterlijk even uit te waaien, maar ik denk dat ik deze tip toch maar even voor de lente bewaar…

Al met al vond ik deze challenge erg leuk om te doen, en ik ga zeker proberen om nog meer verschillende manieren te vinden om mijn werkdag iets actiever te maken. Nu is het nog afwachten of ik mijn collega’s kan overtuigen om mee te doen met mijn dagelijkse yoga-momentjes!

Tekst: reporter Lotte Savelsberg


Wil je net als Lotte iets meer beweging in je (werk)dagen brengen? Meld je dan nu aan voor kom de gratis KennisKans-workshop ‘Meer bewegen’ met (sport)coach Peter Verbeek.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)