Nieuws - “Super inspirerend om met andere innovatieve denkers samen te zijn!”


idmes2016

Op 2 juni vond #IDMES2016 plaatst in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Tijdens deze Inspiratiedag Digitale Media en School ontdekten leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden uit het onderwijs nieuwe ideeën voor eigentijds onderwijs met ICT en over mediagebruik.

Tijdens de inspiratiedag werden de drie rondes van elk acht workshops voorafgegaan door een paneldiscussie over hoe we de digitale vaardigheid en mediawijsheid van leraren én leerlingen kunnen vergroten. Vervolgens stelden de deelnemers zelf een persoonlijk workshopprogramma samen. De onderwerpen liepen uiteen van sexting tot leren programmeren tot het gebruik van klooikoffers voor de allerkleinsten en het ‘verspellen’ van de lesstof. Wil je met terugwerkende kracht nog weten welke workshops er gegeven zijn? Dat kan, het overzicht vind je hier.

Rapportcijfer 8
De circa 100 aanwezigen waren unaniem enthousiast over de inspiratiedag en waardeerden de dag met het cijfer 8 (64%). Hieronder een aantal reacties:

“De workshops tijdens de inspiratiedag versterken je onderwijskundig handelen.”
“Ik hoor veel nieuwe invalshoeken.”
“Veel inspiratie voor nieuwe werkvormen.”
“Ik ga dat wat ik geleerd heb meteen in praktijk brengen.”
“De jeugd is zo veranderd; wij als docenten mogen niet achterblijven.”
“Ik kwam tijd te kort, omdat er zoveel aangeboden werd.”

Meer ervaringen en reacties lezen? Bekijk dan de Storify.

Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel geïnteresseerd in de presentaties, bronnen, opbrengsten en foto’s van de inspiratiedag? Dan heb je geluk: we hebben alles op deze padlet voor je verzameld.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)