Nieuws - Sexting, loverboys, sletten en players


sexting loverboys

Sexting, loverboys, sletten en players. Dat was het onderwerp tijdens de themabijeenkomst ‘Fuck you!?’, over seksuele zelfbeschikking. De verhalen van de twee gasten Francien Regelink en Mandy Pijnenburg waren rauw, eerlijk, aangrijpend en heel persoonlijk. Een waarschuwing aan de huidige generatie jongeren met als belangrijkste boodschap: maak het bespreekbaar!

Francien laat je tieten nog eens zien

sexting francien regelinkOp 15-jarige leeftijd wordt Francien Regelink (29) slachtoffer van ‘sexting’. Ze groeit op in een klein dorp, leert als puber niet zo makkelijk en wil er vooral graag bijhoren. Eigenlijk zoals zoveel pubers. Francien heeft een oogje op een jongen uit haar klas en in een poging om hem voor zich te winnen, gaat het mis. Als de jongen haar via MSN vraagt om een naaktfoto te sturen, weigert ze in eerste instantie. Maar hij blijft aandringen. Francien wil indruk op hem maken en stuurt uiteindelijk de gevraagde foto. Met alle gevolgen van dien. De jongen mailt de foto door aan vrienden en in no time hangt de foto in de schoolgangen. Francien is ten einde raad en durft er met niemand over te praten, alleen haar broer weet er van. Jaren later, als Francien steeds vaker over sexting-slachtoffers hoort, besluit zij haar ervaringen te verwerken in het boek ‘Francien laat je tieten nog eens zien’. Nauwgezet beschrijft ze hierin haar verhaal om anderen te waarschuwen met deze harde levensles. Dat is haar missie.

“De gevangenis heeft me kei- en keihard gemaakt”

loverboys mandy pijnenburgOok Mandy Pijnenburg (27) is ervaringsdeskundige tegen wil en dank. De Tilburgse die landelijke bekendheid kreeg toen ze veroordeeld werd tot 10 jaar gevangenschap op de Dominicaanse Republiek. Drugssmokkel. En Mandy kon niet bewezen krijgen dat ze hiertoe gedwongen werd door haar ‘loverboy’. Haar verhaal heeft raakvlakken met dat van Francien. Want ook Mandy was een lastige puber, had een slechte relatie met haar familie, zocht haar toevlucht tot oudere en niet altijd betrouwbare vriendjes. De slet van de school, zo omschrijft ze zichzelf in die tijd. Ze heeft geen vriendinnen en dus niemand die ze in vertrouwen kon nemen op het moment dat ze ontdekt dat ze zich had ingelaten met een enge, foute kerel. Hij bedreigt haar. Hij bedreigt haar familie. Mandy kan geen kant op. Ze kan niet anders dan doen wat de man haar vraagt: drugs smokkelen en zichzelf prostitueren.

Mandy ziet het, net als Francien, als haar missie om andere meiden met haar verhaal wakker te schudden. Om hen te waarschuwen voor de gevaren en vooral om openheid te creeren, het taboe te doorbreken. Ze doet dat tegenwoordig als hulpverlener bij Kompaan en De Bocht.

Fuck you!?, op 6 juli in de Kennismakerij, was de tweede thema-avond met deze titel in samenwerking met Stichting Blauwe Maan (hulp na onvrijwillige seks en misbruik). Tegelijkertijd was dit de derde avond in de reeks On Gender: een samenwerking met Feniks (Emancipatie Expertisecentrum Tilburg).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)