Nieuws - Pleun wint kwartfinale Read2me: “Mijn trucje is om mensen niet in de ogen te kijken”


Maar liefst 10 voorleeskampioenen streden woensdagavond 13 maart in de Bibliotheek LocHal een spannende strijd om een plaats in de Provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Dat finaleticket werd gewonnen door de dertienjarige Pleun Verhoeven van het Reeshof College (Tilburg), die voorlas uit het boek ‘Kil’ van Mel Wallis de Vries. Reporter Lieselotte Pennings sprak Pleun direct na de overwinning.

 

Waarom koos je voor het boek ‘Kil’ van Mel Wallis de Vries?

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die van spannende en mysterieuze boeken houdt. Ik heb het in één middag uitgelezen. Het is voor mij belangrijk dat boeken spannend zijn en echt je aandacht weten vast te houden. Zonder de spanning ben ik al snel afgeleid en heb ik geen zin meer om verder te lezen.

Hoe heb je een plek in deze kwartfinale in de LocHal veroverd?

Bij mij op school (het Reeshof College in Tilburg, red.) deden er drie mensen mee met de voorronde, waaronder ik. Wij hebben toen allemaal een stukje voorgelezen tijdens de open dag. Naderhand heeft de school daar de winnaar uit gekozen en dat was ik. Ik had het echt niet verwacht – ik had zelfs het boek al terug gebracht naar de mediatheek, maar heb hem toen maar weer snel geleend.

Hoe heb je je voorbereid op deze kwartfinale?

Ik heb het stukje dat ik wilde voorlezen eerst opgeschreven voor mijzelf. Dat is een tip aan iedereen die iets wilt onthouden: schrijf het op! Dan onthoud je het veel makkelijker. Daarna heb ik het een paar keer geoefend, waaronder toen op de open dag.

Hoe was het om op zo’n groot podium te staan in de LocHal?

Het was natuurlijk ontzettend spannend! Wanneer je in het publiek zit denk je nog: ‘oh, dat ziet er helemaal niet zo moeilijk uit’, maar wanneer je er eenmaal zit dan spelen de zenuwen toch wel op. Iedereen kijkt je op dat moment aan. Mijn trucje is dan om mensen niet in de ogen te kijken. Je kijkt wel naar het publiek, maar wanneer je mensen echt in de ogen gaat aankijken raak je afgeleid en vergeet je wat je aan het doen was.

Je gaat door naar de provinciale finale! Spannend, of valt dat wel mee?

Ik vind het echt heel leuk, en ik had het vooral echt niet verwacht! Ik kijk heel erg uit naar de volgende ronde, maar die is natuurlijk wel nog een stuk spannender.


De provinciale finale van Read2me! vindt plaats op 11 april in CC Jan van Besouw in Goirle. Heel veel succes dan Pleun!

Tekst en foto’s: reporter Lieselotte Pennings | Koektrommel Studio

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)