Nieuws - OUT-of-the-BIEB: denken in vrijheid, vrijuit denken

Out-of-the-Bieb, expositie

Binnen het project OUT-of-the-BIEB (een samenwerking van de bibliotheken ‘s-Hertogenbosch en Midden-Brabant, bkkc en Cubiss) gingen in de zomer van 2015 negen kunstenaars en ontwerpers op zoek naar goede ideeën voor, en goede voorbeelden van ‘de bibliotheek van de toekomst’. De gedachte achter OUT-of-the-BIEB? Kunstenaars denken in vrijheid en kunnen vrijuit denken. Hun creatieve denkkracht is van onschatbare waarde voor organisaties die zoeken naar een nieuwe visie, een ander perspectief. Bibliotheken staan voor die uitdaging. Zij moeten een nieuwe invulling geven aan hun maatschappelijke rol in turbulente tijden. Niet alleen als gebouw, maar als verbindende schakel tussen mensen, kennis en ideeën.

Expositie
De inspiratie van de kunstenaars en ontwerpers is de opmaat voor het maatschappelijke debat over de toekomst van de bibliotheek. Alle inzichten, voorbeelden en ideeën werden door Kinkorn in een mobiele OUT-of-the-BIEB-expositie gegoten. Iedereen kan via de expositie, maar ook via Facebook en in gesprekken met medewerkers van de bibliotheek reageren op de verzamelde inspiratiebeelden en visies. Naast de expositie ondersteunt ook de publicatie OUT-of-the-BIEB (oktober 2015) het debat door alle uitingen, bevindingen en visies te bundelen.

Reizende kunstenaars
Eva Olthof