Nieuws - Ook elk apparaat kunnen maken dat je maar kunt bedenken?

Laat me je één ding vertellen: het leven van een uitvinder is niet makkelijk! Je hebt heel veel ideeën in je hoofd, maar het is altijd lastig om die ideeën om te zetten naar een apparaat dat écht werkt. Pas als je dat goed kunt, ben je echt een uitvinder …

Maak je leven als uitvinder een stuk makkelijker

Niet voor niets sprong ik een gat in het dak van het Digilab toen ik daar Little Bits ontdekte! Die maken het leven van iedere uitvinder een stuk eenvoudiger. Little Bits zijn namelijk allemaal onderdeeltjes waarmee je in een mum van tijd een elektronische  schakeling kunt maken. Kijk hier maar eens hoe dat in zijn werk gaat. Handig hé?

Ontdek precies hoe je eigen uitvinding werkt

Little Bits zijn zo ontworpen dat je goed kunt begrijpen hoe je schakeling werkt. Ieder onderdeeltje valt namelijk in een bepaalde categorie: input (bijvoorbeeld een schakelaar), output (bijvoorbeeld een lampje), power (voorziet je van stroom) of wire (kun je je schakeling mee uitbreiden). En elke categorie heeft een eigen kleur. Je merkt vanzelf dat iedere schakeling die je maakt, uit al die kleuren moet zijn opgebouwd!

Gebruik je nieuwe apparaat op een creatieve manier

Het maken van een interessante elektronische verbinding alleen is al heel erg leuk. Maar hoe tof is het als je met die schakeling ook nog iets heel creatiefs kunt doen! Raar maar waar: met Little Bits kun je echt de gekste dingen maken. Laat je maar eens inspireren door deze filmpjes. Of kijk hoe je met Little Bits en wat andere simpele materialen een spaarvarken maakt dat licht geeft en knort wanneer je er een muntje in doet!

Je merkt het al, ik kan blijven vertellen over Little Bits. Tijd om er weer mee aan de slag te gaan! Kom jij me hierbij helpen?

In de Kinderboekenweek reist het Digilab met de Little Bits rond. De deuren van ‘Digilab on tour’ zijn geopend op:

– woensdag 7 oktober in de Bibliotheek Sprang- Capelle          14:00-17:00

– vrijdag 9 oktober in deBibliotheek Wagnerplein                     14:30-17:30

– maandag 12 oktober in de Bibliotheek Goirle                          14:00-18:00

– woensdag 14 oktober in de Bibliotheek Oisterwijk                  14:00-17:00

– vrijdag 16 oktober in de Bibliotheek Udenhout                        15:00-17:00

Tot dan en professionele groetjes!

Professor/uitvinder Mevr. Eensteen

Tekst en foto’s door Karien Verhappen

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)