Nieuws - Ook eens met je handen ‘in’ de computer zitten?

Als uitvinder en professor houd ik er natuurlijk van om met mijn handen bezig te zijn, maar ze doen lang niet altijd wat ik wil! Soms ben ik gewoon net iets te onhandig om  kleine onderdelen uit elkaar te halen of juist in elkaar te zetten. Dan zou ik willen dat ik iets ook op een andere manier kon maken, makkelijker ….. Heb jij dat ook?

Maak een virtuele dubbelganger voor je eigen hand

Wat was ik blij toen ik in het Digilab de uitvinding Leap Motion ontdekte! Wat dat is? De Leap Motion is een sensor die je voor het beeldscherm van je computer legt. Je beweegt je handen boven die sensor en dan zorgt de sensor ervoor dat je handen op een virtuele manier ook op het computerscherm verschijnen. Klikt dat raar? Ja, vind ik zelf wel. Maar toch is het waar! De sensor maakt een virtuele versie van je eigen hand. Bekijk het hier maar eens.

Gebruik je echte handen om die in de computer aan te sturen

Het leuke aan de Leap Motion is dat je eigen handen eigenlijk samenwerken met de computer. Zo blijf je wel met je handen bezig, maar zet je dat wat je maakt ook meteen in de computer. Niet langer heb je een muis of een toetsenbord nodig, maar kun je gewoon met je linker- en rechterarm aangeven wat je van de computer wil. Handig hé?

Experimenteer en speel totdat je handen niet meer kunnen

De techniek van de Leap Motion sensor is op zichzelf al tof om mee te spelen, want: hoe leuk is het om je eigen handen in de computer te zien! Maar je kunt de Leap Motion ook weer gebruiken in andere spellen, zodat je die spellen met je handen kunt besturen. Beetje ingewikkeld misschien, zoals ik het je nu vertel. Maar kijk voor de duidelijkheid maar eens hoe deze kleine uitvinders en deze mini-professoren met de Leap Motion experimenteerden.

Ben je al enthousiast? Snap ik, want met de Leap Motion kun je zoveel verschillende dingen doen! En dat met je eigen handen… Wil jij dat ook eens uitproberen?

In de Kinderboekenweek reist het Digilab met Leap Motion rond. De deuren van ‘Digilab on tour’ zijn geopend op:

– woensdag 7 oktober in de Bibliotheek Sprang- Capelle          14:00-17:00

– vrijdag 9 oktober in de Bibliotheek Wagnerplein                    14:30-17:30

– maandag 12 oktober in de Bibliotheek Goirle                          14:00-18:00

– woensdag 14 oktober in de Bibliotheek Oisterwijk                  14:00-17:00

– vrijdag 16 oktober in de Bibliotheek Udenhout                        15:00-17:00

Tot dan en professionele groetjes!

Professor/uitvinder Mevr. Eensteen

Tekst en foto’s door Karien Verhappen