Nieuws - Ook eens een platte tekening tot leven laten brengen?

Ik werk al heel mijn leven mijn ideeën uit op papier, net als vele andere professoren en uitvinders. Maar vaak ziet mijn tekening er op papier veel minder mooi uit dan het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Ken je dat gevoel? Vind jij ook vaak dat je idee er op papier niet helemaal zo uitziet zoals je het bedoeld had?

Haal de ideeën uit je hoofd en teken ze in 3D

Niet voor niets was ik razend enthousiast toen ik in het Digilab de 3Doodler ontdekte. Dat is een pen waarmee je in 3D kunt tekenen. Niet meer gewoon met pen op papier dus, maar in de lucht en bijvoorbeeld omhoog. Klinkt raar, ik weet het. Maar het is echt waar! Bekijk dit filmpje over de 3Doodler maar eens, dat snap je wat ik bedoel. Heerlijk toch, dat je zo je ideeën écht tot leven kan brengen?

Verwarm het plastic, teken ermee en laat het afkoelen

Natuurlijk wil je weten hoe dit werkt, toch? Het zit zo: de 3D pen is een pen die je kunt vullen met een draadje plastic, in de kleur die jij wil. De pen verwarmt het plastic waardoor het vloeibaar wordt en je ermee kunt tekenen. Zodra je dat doet, wordt het plastic weer afgekoeld door de lucht eromheen. En dat zorgt ervoor dat het plastic weer hard wordt. Maar dan precies in de vorm die jij hebt getekend!

Met geduld en focus behaal je een tof 3D resultaat!

Het klinkt heel eenvoudig, zoals ik het hierboven beschrijf. Maar eerlijk is eerlijk: het tekenen met de 3D pen is niet makkelijk. Je hebt focus nodig en een beetje geduld, wil je dat kunnen maken wat er in je hoofd zit. Lukt je dat? Dan kun je hele mooie 3D tekeningen maken. Kijk bijvoorbeeld maar eens wat deze uitvinder heeft gemaakt.

Je merkt het wel, ik gebruik de 3D pen erg graag. Maar misschien wil jij hem ook eens uitproberen?

In de Kinderboekenweek reist het Digilab met de 3Doodler rond. De deuren van ‘Digilab on tour’ zijn geopend op:

– woensdag 7 oktober in de Bibliotheek Sprang- Capelle          14:00-17:00

– vrijdag 9 oktober in de Bibliotheek Wagnerplein                    14:30-17:30

– maandag 12 oktober in de Bibliotheek Goirle                          14:00-18:00

– woensdag 14 oktober in de Bibliotheek Oisterwijk                  14:00-17:00

– vrijdag 16 oktober in de Bibliotheek Udenhout                        15:00-17:00

Tot dan en professionele groetjes!

Professor/uitvinder Mevr. Eensteen

Tekst en foto’s door Karien Verhappen

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)