Fotoproject Welkom in Tilburg – 9 | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Schoolbord – Safia Mohamed Osman (Somalië)

“Ik volg nu bijna drie jaar Nederlandse taallessen. Ik vind het leuk om Nederlands te spreken en om te leren hoe de taal in elkaar zit. Ik vind spreken wel makkelijker dan schrijven. Als ik iets moet schrijven, moet ik goed nadenken over wat ik op papier moet zetten. Spreken gaat meer vanzelf.

In Somalië ben ik nooit naar school geweest. Mijn eerste docent ooit was Roosmarie, een van de docenten van de taalklassen. Ze is de liefste docent die ik me voor kan stellen, ze leerde me de basis van de Nederlandse taal in vijf maanden. Op school zitten studenten met veel verschillende culturen, achtergronden en talen bij elkaar. Onderling praten we Nederlands.

In de les moesten we een kaart schrijven. Ik stuur altijd een kaartje als er bijvoorbeeld een kindje is geboren. Het is leuk dat deze foto ook op een kaart komt te staan.”

Schoolbord - Safia Mohamed Osman (Somalië)