Fotoproject Welkom in Tilburg – 7 | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Kinderen op de Heuvel – Ahmad Zbibi (Syrië)

“Deze foto heb ik spontaan gemaakt omdat ik de blijdschap van mijn twee zoontjes zag terwijl ze waterpret maakten met andere kinderen in de fontein op het Heuvelplein. Kinderen accepteren elkaar onvoorwaardelijk. Bij hen speelt nationaliteit of levensbeschouwelijke achtergrond geen rol. Iedereen is gelijk. Allerlei mensen kwamen op deze zomerdag samen in het centrum van Tilburg om van het mooie weer te genieten.

In het midden van de foto staat mijn jongste zoon Mohammed Bechir. Hij draagt een blauwe broek. Hij is vijf jaar. Hij heeft weinig herinneringen aan onze vlucht uit Syrië, twee jaar geleden. Hij denkt dat Nederland zijn thuisland is. Mijn oudste zoon van negen, Bachir staat rechts en vangt net als zijn broertje het water op uit de fontein. Hij heeft nog wel herinneringen aan de landen waar hij doorheen is gegaan tijdens onze vlucht. Maar ook voor hem is Nederland een veilig thuis geworden.

De naam Bechir betekent blijdschap en de naam Bachir staat voor boodschapper van het goede nieuws. Ik hoop dat mijn zoontjes dat kunnen betekenen voor Nederland.”

Kinderen op de Heuvel - Ahmad Zbibi (Syrië)