Nieuws - De Bibliotheek Nieuwe Stijl zoekt nieuwe reporters


Omschrijf je jezelf als scherp, creatief en nieuwsgierig?! Ben je handig in schrijven, fotograferen of filmen? Maak jij in een handomdraai een prikkelende tekst, een mooie set foto’s, een treffende illustratie of een inspirerend filmpje? En vind je het leuk en interessant om actuele ontwikkelingen op het vlak van cultuur, debat en educatie te volgen in en rondom Tilburg? Dan zoekt de Bibliotheek Nieuwe Stijl jou!

We zoeken enthousiaste reporters die het leuk vinden door blogs/vlogs een bijdrage te leveren aan onze campagne. Als reporter schrijf, fotografeer, illustreer of film je voor www.bibliotheeknieuwestijl.nl. Het is een functie op vrijwillige basis, die je de flexibiliteit biedt om aan de slag te gaan met thema’s die jou aanspreken, op het moment dat jij tijd hebt.

Wat is de Bibliotheek Nieuwe Stijl?

De Bibliotheek Midden-Brabant is al lang niet meer alleen een plek waar boeken worden uitgeleend. Op veel meer manieren maken wij de wereld van Midden-Brabanders groter. In 2017 organiseerden we bijvoorbeeld ruim 1.500 activiteiten (kijk maar eens op https://www.bibliotheeknieuwestijl.nl/2017inbeeld) in onze 16 vestigingen én daarbuiten, want ook buiten onze muren zijn we actief en creëren we ‘Places to Bieb’.

Achter elk evenement dat we organiseren en op elke plek waar we samenwerken met onze partners, schuilt een mooi verhaal. Deze verhalen delen we met de inwoners van Midden-Brabant. En daar kom jij in beeld!

Wie ben jij?

Jouw frisse blik op de activiteiten die plaatsvinden binnen de Bibliotheek Nieuwe Stijl zet je om in tekst, illustratie, fotografie, video – of een combinatie hiervan. Als reporter bij de Bibliotheek Nieuwe Stijl lever je zo regelmatig een bijdrage aan onze website. De Bibliotheek helpt je steeds op weg met een duidelijke briefing en zorgt voor de verdere verspreiding van je verhaal. Zelf delen mag natuurlijk ook!

 Je bent de ideale reporter voor de Bibliotheek Nieuwe Stijl als je beschikt over de volgende kwaliteiten:

  • Je ervaring: Voor deze vacature is een proven track record of een berg ervaring als blogger, vlogger, illustrator of fotograaf niet nodig. Wat wel? Enthousiasme, inspiratie en de wil om jouw mening, ervaring en kennis op het wereld wijde web te delen.
  • Je kennis: Je hebt een neus voor goede verhalen, weet welke invalshoek aansprekend is. In je blogs weet je waar je het over hebt. Je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal is goed.
  • Je persoonlijkheid: Eerder al benoemd maar absoluut onmisbaar, dus voor herhaling vatbaar: enthousiast! Daarnaast ben je een tikje eigenwijs en weet je mensen te prikkelen, inspireren en boeien door je verhalen te delen op bibliotheeknieuwestijl.nl

Wat brengt het jou?

Je bijdrage wordt gepubliceerd op een drukbezocht platform en onder de aandacht gebracht op onze social kanalen. De Bibliotheek Nieuwe Stijl biedt je dus een mooie kans om jezelf te profileren.

Daarnaast biedt deelname aan dit project goede kansen om contacten te leggen met professionals en een netwerk te creëren in dit veld. De Bibliotheek organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst waar je de andere reporters (je ziet ze hieronder) kunt ontmoeten en waar alle ruimte is om ideeën en kennis uit te wisselen. Uiteraard krijg je, als je regelmatig een bijdrage levert, ook een jaarabonnement op de Bibliotheek Midden-Brabant cadeau.

Enthousiast? Kom 3 juli kennismaken!

Op dinsdagavond 3 juli (19.00 – 21.00 uur) is de eerstvolgende bijeenkomst met onze pool van reporters. Je bent van harte welkom om aan te schuiven.

We vertellen je dan eerst wat meer over het werken als reporter, en je kunt kennismaken met de andere reporters uit de pool. Daarna gaan we met de hele groep brainstormen over nieuwe formats voor bibliotheeknieuwestijl.nl en onze social kanalen. Formats waar ook jij als reporter misschien wel een bijdrage aan wil leveren.

Aan het einde van de avond ga je zo hopelijk naar huis met vingers die jeuken om je eerste verhaal te maken voor De Bibliotheek Nieuwe Stijl. Of om alles nog even te laten bezinken – dat mag natuurlijk ook – en ons daarna te laten weten of je denkt dat je in onze reporterpool past.

Ben je er ook bij 3 juli?
Wanneer je interesse hebt om reporter te worden, ben je van harte welkom. Laat ons wel van tevoren even weten dat je komt, zodat we weten hoeveel drankjes en lekkers we moeten klaarzetten. Doe dat door een mail te sturen naar BirgitvanderWiel@bibliotheekmb.nl

Kun je er 3 juli niet bij zijn? Mail dan ook even je contactgegevens, dan bellen we je daarna even om kennis te maken, of spreken af voor een kop koffie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)