Nieuws - Nieuw uitzicht op de toekomst: huurcontracten voor LocHal ondertekend


Renovatie LocHal weer stap dichterbij

De beoogde partijen: de Bibliotheek Midden Brabant, brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc), kunstbalie, Seats2meet Tilburg en gemeente Tilburg zetten gezamenlijk hun handtekening. Zij gaven daarmee het startsein voor de toekomst van de LocHal in de Tilburgse Spoorzone.

 

Ontmoeting centraal

In de LocHal is vanaf 2018 plaats voor iedereen, het wordt een plek waar ontmoeting en kennisdeling  centraal staan. Kunstbalie en bkkc werken vanuit de LocHal aan het versterken van de kunst- en cultuursector in Brabant. De Bibliotheek biedt een openbare en uitdagende leer- en werkomgeving. Kennis en verhalen komen er tot leven. Niet het boek, maar de Tilburger staat daarbij centraal. Het nieuwe Seats2meet Tilburg zorgt in de LocHal voor inspirerende  vergader- en congresruimte, voor vele soorten bijeenkomsten en evenementen. Daarnaast komen er vernieuwende concepten waarin kunst, cultuur, kennis en innovatie elkaar versterken. De partijen werken daarvoor samen aan een interessant aanbod en aantrekkelijke programmering met onder andere workshops, lezingen, debatten en exposities.

 

De werkplaats

De locomotiefloods werd gebouwd in 1932 als transversale loods en werkplaats. De oorspronkelijke functie is bepalend geweest voor de architectuur van het gebouw dat nu een gemeentelijk monument is. Begin 2017 sluit de LocHal haar deuren voor een grondige renovatie waarbij de iconische architectuur van het gebouw behouden blijft en aangevuld wordt met nieuwe elementen zoals een stadsbalkon.

 

Op www.lochal.nl komt de komende tijd meer informatie over de toekomst van de LocHal. Tijdens de renovatie werken de partners al samen aan een experimentele programmering ter voorbereiding op de opening in 2018, meer informatie daarover wordt ook bekend gemaakt via de facebookpagina en het twitteraccount @Lochal013.

The following two tabs change content below.
Jeske Boemaars

Jeske Boemaars

Jeske Boemaars

Laatste berichten van Jeske Boemaars (toon alles)