Nieuws - Must reads voor jeugdige leesfans


must reads

Over ongeveer 2,5 week is het weer zover: kerstvakantie! Twee weken waarin je ‘s ochtends lekker lang in je pyjama kunt blijven hangen. Waarin je gezellige dingen met vrienden en familie doet. En…waarin je alle tijd hebt om op je gemak in een paar nieuwe boeken te duiken. Om je een beetje te helpen met kiezen, vind je hieronder de leestips van onze collectioneurs. Een lijstje voor jongeren van 12 tot 15 jaar. En daaronder de top 10 voor de jeugd van 7 tot 12 jaar. Fijne vakantie alvast!

Leestips voor jongeren (12-15):

1.Let it snow – John Green
Een enorme sneeuwstorm in de VS legt alles op kerstavond plat, waardoor een trein vol met jongeren vast komt te staan.

2.Moordspel – Cis Meijer
Tijdens het schoolkamp in de Ardennen besluiten Robin en haar vrienden wraak te nemen op hun vervelende leraar De Beuker. Na hun actie is De Beuker ineens verdwenen. En dan verdwijnt Robins beste vriendin ook.

3.De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald
Op een dag verdwijnt Oscar (14). Bijna iedereen denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd, maar zijn broer Stevie en zijn beste vriendin Meg twijfelen. Zou het nieuwe buurmeisje Paloma meer weten?

4.Honderd uur nacht – Anna Woltz
Emilia vliegt stiekem naar New York. Als ze daar aankomt, blijkt er een orkaan onderweg te zijn. Emilia sluit vriendschap met drie kinderen en samen proberen ze de storm te overleven.

5.54 minuten – Marieke Nijkamp
De vier Amerikaanse tieners Autumn, Claire, Sylvia en Tomas worden gevolgd tijdens een 54 minuten durende schietpartij op hun highschool in Alabama.

6.De heerschappij van de maskers – Sabaa Tahir
Maskers onderdrukken de Geleerden. Laia is een Geleerde en wil haar gevangengenomen broer redden. Elias is een Masker die het oneens is met het regime. Hij wil ontsnappen, maar wordt gedwongen deel te nemen aan een beproeving.

7.2C – Mirjam Mous
Klas 2C gaat op werkweek naar de Ardennen. De busreis is net begonnen, als iedereen een mysterieus bericht op zijn telefoon krijgt. Er blijkt een bom aan boord van de bus te zijn.

8.De kleur van bloed – Rom Molemaker
De vader van Michiel is politicus van een extreem rechtse partij. Michiel raakt ongewild in de politieke strijd betrokken en komt daardoor privé en op school in groot gevaar.

9.Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling
Seren leeft aan boord van het ruimteschip Ventura dat op weg is naar de dichtsbijzijnde bewoonbare planeet. Ze krijgt als levenspartner de arrogante Ezra toegewezen. Maar dan wordt ze verliefd op Dom.

10.Gijzeling – Chris Bradford
Connor is de ‘buddyguard’ van de dochter van de Amerikaanse president. Zij denkt echter dat hij een Engelse uitwisselingsstudent is. Connor moet haar beschermen tegen een mogelijke ontvoering door terroristen.

Leestips voor jeugd (7-12):

1.De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre – Marte Jongbloed
Sinds Herres vader acht jaar geleden spoorloos is verdwenen op de Noordpool, is zijn moeder overbezorgd. Ze vindt alles gevaarlijk. Met de geheimzinnige nieuwe buurman, de oude meneer Teunissen, komen Herre en zijn vriendin Mint juist in allerlei gevaarlijke situaties terecht.

2.Spinder – Simon van der Geest
Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op. Een ware broederoorlog ontspint zich.

3.De drakenoppasser viert feest – Josh Lacey
Oom Mart kan niet op Eddies verjaardag komen. Als verrassing stuurt hij zijn twee draken. Eddie vindt het geweldig. Maar op draken passen valt niet mee. Wat doen die dieren toch rare dingen.

4.Geheim agent oma – Manon Sikkel
Max is vrijdagmiddag altijd bij zijn lieve oma, die graag breit en met wie Max altijd puzzelt. Maar ineens komt zijn andere oma hem ophalen van school. De andere oma is hip en stoer en heeft een heel spannend beroep.

5.Piraat Puck – Janneke Schotveld
Puck is gevonden door een echte piratenkapitein. Als zij 10 jaar is, mag zij de grote test doen om zelf piraat te kunnen worden: de pet van de kapitein stelen!

6.De tuin van de walvis – Toon Tellegen
Walvis heeft een wens: hij wil een mooie tuin op zijn rug. Daarin kan hij bezoek ontvangen en die kan hij met zijn fontein bespuiten. Zou Sprinkhaan hem kunnen helpen?

7.Keverjongen – G. Leonard
De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Darkus vermoedt dat zijn vader ontvoerd is en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Baxter, een grote zwarte neushoornkever, blijkt meer te weten.

8.Pax – Sara Pennypacker
Peter en zijn tam geworden vos Pax zijn onafscheidelijk. Als Peter bij zijn opa moet gaan wonen, laat hij Pax vrij in het bos. Maar Peter wil bij Pax zijn. Hij onderneemt lopend de lange weg terug naar huis.

9.De gruwelijke generaal – Jozua Douglas
Rosa en Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Als Rosa ontdekt dat generaal Sjasliek van plan is hun moeder te ontvoeren, komen de kinderen in actie.

10.Gibbe en de Maandagman – Evelien de Vlieger
Op een maandagmorgen wordt Gibbe niet wakker in zijn eigen bed, maar in het Vondelingenpark. Het wordt een bijzonder vreemde dag, vol bizarre avonturen.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)