Nieuws - Mecanoo ontwerpt inrichting LocHal


Architectenbureau Mecanoo gaat de komende maanden het ontwerp maken voor de inrichting van de Bibliotheek in de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De LocHal wordt een knooppunt van kennis, cultuur en ondernemerschap waar de Bibliotheek Nieuwe Stijl, de provinciale ondersteuningsorganisaties voor de kunst- en cultuursector bkkc en Kunstbalie en seats2meet een plek krijgen. Mecanoo ontwierp onder meer Bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Mecanoo heeft een grote deskundigheid en wereldwijde ervaring in het ontwerpen van publieke plekken en meer specifiek bibliotheken. “We zijn verheugd dat Mecanoo met ons de inrichting van de Bibliotheek in de LocHal gaat vormgeven, zegt Peter Kok, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant. “Wij willen samen met hen en de andere partijen in de LocHal dit unieke gebouw maken tot een betekenisvolle plek in Tilburg. Een plek waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, waar je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd, waar je nieuwe ideeën kunt toetsen, andere mensen kunt ontmoeten, kennis kunt ontwikkelen, verhalen kunt uitwisselen. Mecanoo stalochal-beeldbank-gemeente-rechtenvrijat voor deze brede betekenis van Bibliotheken.”

Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten, voegt toe: “Wij kijken er naar uit om een inrichting voor de Bibliotheek te ontwerpen die echt past bij Tilburg en haar inwoners, maar die ook aantrekkingskracht heeft op bezoekers van buiten. De LocHal heeft enorme potentie om een onvergetelijke plek voor Tilburg te worden.”

Marcelle Hendrickx, wethouder Onderwijs en Cultuur van Tilburg, stelt met trots: “De Spoorzone in Tilburg is een plek die nationaal en internationaal tot de verbeelding spreekt. Dat geldt zeker ook voor de LocHal met de bibliotheek van de toekomst. Deze architect brengt onze ambitie op vorm en inhoud op een prachtige manier samen, is mijn overtuiging.”

 

Francine Houben

Naast haar werk als creatief directeur van Mecanoo architecten was Francine Houben hoogleraar mobiliteitsesthetiek aan de TU Delft en doceerde ze aan de universiteiten van zowel Yale als Harvard. Ze is lid van de Akademie der Künste in Berlijn. In 2015 reikte Koningin Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan haar uit. Ook ontving ze eredoctoraten van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Mons. Onlangs vertelde Francine Houben in een aflevering van Kunstuur over de renovatie van de Martin Luther King Bibliotheek in Washington.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)