Nieuws - Mad Science!


Van 17 tot 20 augustus zijn in de bieb de MAD SCIENCE dagen geweest, waar je naar hartelust kon experimenteren met snufjes van de wetenschap. Zo waren er bouwstenen (“littlebits”) om je eigen vernuftig apparaat te maken, een virtuele fiets-tocht door de nieuwe stations-tunnel en kreeg je de mogelijkheid om je eigen ontwerp door een 3D-printer te laten maken.

Zo’n 15 kinderen hebben 4 dagen lang spelenderwijs een ontdekkingstocht gedaan door het verleden van de wetenschap. Uitvinders als Edison, Tesla en Bell kwamen aan bod vanwege hun bijdrage aan de moderne techniek. Daarnaast was er volop de gelegenheid om je eigen creativiteit los te laten op allerlei opdrachten, zoals het uittesten van verschillende constructies op draagkracht (oftewel: hoe bouw ik een stevige brug?). Over bruggen gesproken: na de kennismaking met de wetenschap uit het verleden konden de kinderen een blik in de toekomst werpen met de mogelijkheden van het Digilab van de bibliotheek; met behulp van een computer kon ieder kind zijn eigen fantasie om laten zetten in een 3D-geprint model (met natuurlijk een uitleg over hoe dit allemaal werkt), of je kon plaats nemen op een ‘fiets’ en de high-tech Oculus-bril opzetten om je in een virtuele reis te begeven.

Met veel plezier hebben de deelnemers kennis gemaakt met belangrijke ontdekkingen zoals electriciteit en de toepassingen daarvan. Voor degenen die nog niet klaar zijn met ontdekken is er in oktober het aansluitende thema van de kinderboekenweek “raar maar waar”, wat ook in het teken staat van wetenschap & techniek.

Meer info kun je vinden op http://nederland.madscience.org/

Voor informatie over de kinderboekenweek kun je terecht op http://www.kinderboekenweek.nl/

IMG_5614_bewerkt IMG_5618_bewerkt IMG_5622_bewerkt IMG_5633_bewerkt IMG_5646_bewerkt IMG_5654_bewerkt IMG_5678_bewerkt

Tekst en foto’s door Jerry Verhoeven

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)