Nieuws - Tiny Challenge: 5x zacht werken


Zoals jullie misschien via Instagram al wel hebben gezien, heb ik mij vorige week gewaagd aan ‘zacht werken’. Voor de niet-ingewijden onder ons: zacht werken betekent niets anders dan met aandacht en ontspannen je werk doen, en je vrije tijd opvullen met dingen waar je energie van krijgt.

Ik kon me meteen goed vinden in dit idee. Sinds kort heb ik een fulltime baan, en dat was best wel even wennen. Oké, ik hoef nu niet meer te blokken voor tentamens, of na colleges nog lange avonden aan essays te werken. Maar daar komt wel voor terug dat ik iedere dag gewoon van half 9 tot 5 op mijn werk moet zijn. Omdat ’s ochtends de wekker alweer om half 7 gaat, bestaat mijn avond tegenwoordig meestal uit avondeten en even Netflixen of lezen. Voor je het weet, heb je het gevoel een beetje op de automatische piloot te leven… Het leek me dan ook een heel goed idee om de challenge van het zacht werken op te pakken, door een week lang iedere dag een half uur actief te ontspannen.

Niet meer op de bank ploffen en tv kijken

Mijn eerste indruk na deze week? Ik had dit veel eerder moeten doen! Actief ontspannen kan namelijk echt heel gemakkelijk zijn: door een wandeling in de lunchpauze te maken met een collega, of door een half uurtje voor je gaat slapen iets creatiefs te doen.

Ja, de verleiding was soms wel erg groot om op de bank te ploffen en de tv aan te zetten. Zonder de stok achter de deur van de challenge zal ik mezelf vrees ik niet iedere avond over kunnen halen om nog een uurtje yoga te doen, hoe leuk ik het ook vind.

Meer de buitenlucht in

Maar ik ga zeker vaker op de fiets naar mijn werk stappen, want het is heerlijk om actief de dag te beginnen (ik bespaar ook nog eens op een sportschoolabonnement!). Ook de lunchpauze wandeling ga ik erin houden. Ik werk de hele dag binnen, en door halverwege de werkdag even de buitenlucht op te zoeken, merkte ik dat ik weer vol nieuwe energie er tegen aan kon!

Stiekem denk ik ook dat ik actief en passief ontspannen best een beetje kan combineren: ik ga proberen om te leren breien of haken, zodat ik mijn creatieve half uurtje kan combineren met het Netflixen. Twee vliegen in een klap!

Tekst: reporter Lotte Savelsberg


Wil je zelf ook eens aan de slag met ‘zacht werken’? Kom dat op 9 oktober naar de lezing van Ellen de Lange-Ros bij KennisPlaats Vesper in Ons Koningsoord in Berkel-Enschot. Bestel je tickets vóór 26 september en ontvang gratis het boek ‘Een zaak van zacht werken’. 


 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)