Nieuws - Human Library: levende boeken gezocht!


De Human Library is een van oorsprong Deens concept, dat de wereld verovert. Doel is om vooroordelen weg te nemen en sociale cohesie te bevorderen. Bij een Human Library zijn de boeken… mensen, die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, of een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Zij zijn bereid gevonden hun levensverhaal te delen en zijn voor Human Library een boek dat gelezen kan worden.

De titel beschrijft het stereotype waar ze aan beantwoorden. De bezoekers (lezers) kiezen een ‘boek’, dat een verhaal vertelt waar zij zo hun vooroordelen over hebben. Vervolgens gaan zij met het gekozen boek aan een tafel zitten en kan het ‘lezen’ beginnen. Het ‘boek’ vertelt zijn of haar verhaal. De lezer mag alles aan het ‘boek’ tegenover hem vragen, maar deze mag ook de lezer vragen stellen. Op deze manier leert de lezer zijn vooroordelen wellicht opzij te zetten. Het “levend boek” wordt eventueel begeleid door een buddy.

Levende boeken gezocht uit omgeving Oisterwijk en Goirle

De Human Library vindt in november plaats in Oisterwijk, Goirle en Tilburg.

Op 4 november zal de Human Library in Cultureel Centrum Tiliander Oisterwijk plaatsvinden en de Bibliotheek Oisterwijk is gestart met het vullen van de levende boekenkast, met ‘boeken’ uit (de omgeving van) Oisterwijk. Ben of ken jij zo’n bijzonder boek dat graag zijn verhaal deelt? Stuur de uitnodiging door of geef je op via hannekedenbleker@bibliotheekmb.nl.

Op 11 november vindt in Goirle een Human Library plaats, waarvoor we op zoek zijn naar mensen die hun verhaal willen delen als ‘levend boek’. Aanmelden kan via goirle@bibliotheekmb.nl.

Meer informatie over de editie in Tilburg volgt nog.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)