Nieuws - Inspiratiepodium Bij de Tijd


Een nieuw inspiratiepodium in Oisterwijk. Samen luisteren naar verhalen en muziek, en napraten in café De Tijd.
Het café is de ideale omgeving voor Inspiratiepodium Bij de Tijd, vindt programmamaker Gonneke Zoutendijk. “De bibliotheek deelt graag kennis en verhalen en waar kan dat beter dan in een gezellig café.” Collega Daniëlle opent met een zelfgeschreven lied, Joep begeleidt haar op gitaar. Het thema van deze eerste editie is Groei. De eerste spreker is Claudy Voskens, opruimmotivator en eigenaar van PUUR Structuur. “Wat je aandacht geeft groeit” is haar overtuiging en dat brengt zij met veel passie over. Verschillende afbeeldingen op het projectiescherm maken dit nog eens duidelijk.

Waar iedereen zich thuis voelt
Filmmaker Jesse van Venrooij toont fragmenten uit films die hij produceerde met zijn eigen bedrijf “FilmMoment”. Films over mensen, vaak met een bepaalde kwetsbaarheid zoals psychische problemen, dementie of vluchtelingen. Jesse: “Ik geloof dat iedereen een bijzonder verhaal heeft. Aan mijn bedrijf de taak om dit pakkend en integer in beeld te brengen zodat het anderen inspireert. Op deze manier dragen wij bij aan de groei van een maatschappij waar iedereen zich thuis voelt.”

Inspiratietafel
In de pauze kunnen de aanwezigen hun reacties kwijt aan anderen. Er is veel belangstelling voor de inspiratietafel die speciaal voor deze avond is ingericht. Hier liggen ook de boeken die de sprekers hebben meegebracht. Overigens zijn de sprekers zélf ook te vinden via de website van de bibliotheek. Een noviteit in de catalogus: gewoon de naam van de spreker intypen…

Dementievriendelijk
En dan: muziek! Nick en Joep vertolken songs van Elvis en Johnny Cash. We zijn er weer helemaal bij voor de derde sessie Robin en Rosalie, de “Brutale Studenten”. Ze liepen stage bij het “Sociaal Innovatie Centrum” waar ze de taak hadden dementie onder de aandacht te brengen, onder de noemer “Dementie Vriendelijk”. Daarmee weten ze zelfs de directeur van Fontys Hogeschool als ambassadeur te strikken. Ze eindigen verrassend. We krijgen allemaal een “Dementie Vriendelijk”-speldje en er wordt een groepsselfie gemaakt. Is dit inspirerend? Jazeker!

Boswachter Frans
Frans Kapteijns is in Oisterwijk geen onbekende. Hij was hier vele jaren de boswachter, dus het hoeft niet te verbazen dat hij vol energie een verfrissend verhaal kan vertellen over ‘groei’. Op het scherm verschijnen ontkiemende zaden, maar al gauw verbindt Frans de groene plaatjes aan zijn eigen groei vanaf het moment dat hij met vervroegd pensioen ging. ”Want ik had niet gedacht dat ik nog zo kon groeien, nadat ik een punt achter mijn werkbare leven had gezet”.

Man met de Hoed
Gonneke bedankt alle sprekers met een brede glimlach. Ook zonder woorden kun je vertellen dat dit een bijzonder geslaagde avond was. Maar er volgt nog een toetje. De bedenker heeft vast vaker naar DWDD gekeken want als “Man met de Hoed” neemt hij de avond nog eens kort en bondig door, serieus maar met veel knipogen. Leuk, leuk, leuk.

Volgende editie 30 oktober
De klok slaat tien, de nazit is begonnen in Café De Tijd. Het zaadje Inspiratiepodium is geplant, ontkiemd en de eerste blaadjes zijn al duidelijk zichtbaar. Dát is snel gegaan. Complimenten aan Gonneke en haar team. Op naar het tweede Inspiratiepodium op maandag 30 oktober! Komt dat zien groeien!

Tekst en foto’s: Charles Bosters

Meer over de sprekers:
– Claudy Voskens: www.puurstructuur.nl
– Jesse van Venrooij: www.filmmoment.nl
Sociaal Innovatie Centrum
– Frans Kapteijns: www.boswachterfrans.com
– Gonneke Zoutendijk: www.essentieportretten.com

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)