Nieuws - Column: Ik ga op vakantie en ik neem mee…


Het is inmiddels officieel zomer, en dat betekent dat de vakantieperiode weer is begonnen. Voor een groot deel van Nederland betekent dit dat er koffers gepakt moeten worden. Dat inpakken blijft altijd lastig, of je nu gaat kamperen in Frankrijk, het vliegtuig neemt naar een tropisch eiland, of lekker in een huisje in Zeeland verblijft. Ik heb het nu niet over het inpakken van kleding, strandlakens en zonnebrand: dat heb ik in een uurtje allemaal wel ingepakt. Nee, ik bedoel de belangrijkste taak van het inpakken, waar ik altijd al weken voor mijn vakantie mee begin: besluiten welke boeken er in mijn koffer mogen.

Het kiezen van boeken om mee op vakantie te nemen is een kunst. Je moet precies kunnen inschatten hoe lang je met een boek kan doen: je wil niet teveel boeken meenemen, want dan ben je voor niets aan het sjouwen, maar te weinig boeken meenemen is ook geen optie, want wat moet je dan doen op het strand? Daarnaast moet je ervoor zorgen dat een boek lekker wegleest: in Anna Karenina of Ontdekking van de hemel heb ik geen zin als ik aan het zwembad lig. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg afwisseling hebt. Misschien heb je de ene dag zin in een zoetsappige liefdesroman, en de volgende dag in een spannende detective. Door een gevarieerde selectie boeken te maken heb je voor ieder moment het passende boek!

Ten slotte is er natuurlijk een manier om dit hele probleem te omzeilen: je kunt valsspelen en een e-reader meenemen. Het weegt niks, en je kunt er een oneindige voorraad boeken op laden, waardoor je nooit zonder leesvoer zult komen te zitten. Hoewel ik erg trots ben op de keuzetechniek die ik na jaren perfectioneren ontwikkeld heb, moet ik eerlijk bekennen dat ik dit jaar ook tot de valsspelers behoor. Maar toch houd ik altijd een plekje vrij in mijn koffer voor een echt, papieren boek. Met zorg uitgekozen natuurlijk.

Tekst: reporter Lotte Savelsberg

Heb je ook moeite om het juiste boek te kiezen voor je vakantie? Kom dan op 4 juli naar ‘Boekentips voor in je vakantiekoffer‘. 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)