Nieuws - I have a dream: 6 verfilmde boeken ter inspiratie


Hera van Willick dream droom

Onlangs stelde wereldfietser, blogger en avonturier Hera van Willick zichzelf voor als reporter voor Bibliotheek Nieuwe Stijl. Ze deelde hierin haar doelen met ons. Hera blogt over haar reizen en ervaringen om anderen kennis te geven, te inspireren en te motiveren hun hart te volgen en hun dromen waar te maken.

Hoe zit dat met jou? Volg jij je passie? Leef jij je droom? Is je antwoord ‘nee’, lees dan eens één van onderstaande verfilmde boeken (oké, de film kijken mag ook). Wie weet inspireren ze je en geven ze je net dat laatste zetje om toch de grote stap te wagen. Oh, en het volgen van Hera’s blog helpt ook!

1 – Jon Krakauer – De wildernis in (verfilmd als: Into the wild)

De vierentwintigjarige Chris McCandless besluit om alles achter zich te laten en de wildernis in te trekken. Een fascinerend, maar ook hartverscheurend verhaal. Het boek van John Krakauer werd in 2009 verfilmd door Sean Penn.

2 – Cheryl Strayed – Wild (verfilmd als: Wild)

Een jonge vrouw besluit op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike te maken. De slopende tocht verandert haar leven voorgoed. Verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

3 – On the Road – Jack Kerouac (verfilmd als: On the road)

Een klassieker! Een beatnik vertelt de avonturen die hij met een vriend eind jaren ’40 van de 20e eeuw beleeft tijdens hun reizen van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten, waarbij zij constant op zoek zijn naar hun eigen identiteit en een doel in het leven.

4 – Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert (verfilmd als: Eat, Pray, Love)

Na een problematische scheiding maakt een jonge vrouw een spirituele reis naar Italië, India en Indonesië in een poging zichzelf te hervinden.

 5 – 127 uur: elke seconde telt – Aron Ralston (verfilmd als: 127 Hours)

Een bergbeklimmer vertelt hoe hij met zijn hand vast komt te zitten onder een rotsblok en geen andere mogelijkheid ziet om los te komen dan door het amputeren van dit lichaamsdeel.

6 – Zeven jaar in Tibet: Mijn leven aan het hof van de Dalai lama – Heinrich Harrer  (verfilmd als: Seven Years in Tibet)

Beschrijving van het verblijf in Tibet van de Oostenrijkse auteur tijdens de Tweede Wereldoorlog en de roerige jaren daarna.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)