Nieuws - Levende boeken bij de Human Library

Human Library oordeel

De Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Bij een Human Library ‘leen’ je menselijke boeken. Deze ‘boeken’ zijn allemaal mensen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben en die misschien ook bepaalde vooroordelen bij je oproepen.

Hoe lees je zo’n boek?

Kies een boek uit de Human Library en ga samen aan een tafel zitten. Nu kan het ‘lezen’ beginnen. Het ‘boek’ vertelt zijn of haar verhaal – soms bijgestaan door een buddy. Als lezer mag je het ‘boek’ alles vragen, maar andersom mag het boek ook vragen aan jou stellen. Op deze manier ontmoet je je eigen voordelen… en worden ze misschien wel weggenomen.

Lees hier de column van Cora Westerink, die in april meedeed aan de Human Library, en de Syrische filmer en fotograaf Ammar ‘las’.

Ontmoet je vooroordelen

Kom in november zelf ervaren hoe het is om een menselijk boek te lezen. Ontdek wat er achter de eerste indruk schuilgaat van een vrouw zonder haar, een seksverslaafde, of een gelovige…

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in november drie keer een Human Library, in drie verschillende vestigingen:
•    04 november in Cultuur Centrum Tiliander in Oisterwijk (meer info)
•    11 november in de Bibliotheek Goirle (meer info)
•    23 november in de Bibliotheek Tilburg Centrum (meer info)

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)