Reporters | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Bibliotheek Nieuwe Stijl werkt met een pool van razende reporters. Steeds vragen we hen een frisse blik te werpen op de activiteiten die plaatsvinden binnen de Bibliotheek Nieuwe Stijl. Zij vertalen dit naar een mooi verhaal, in woord en/of beeld, dat je kunt bekijken op dit platform.

We zoeken nog enthousiaste reporters uit de regio Tilburg/Waalwijk. Als reporter schrijf, fotografeer of film je voor www.bibliotheeknieuwestijl.nl. Het is een functie op vrijwillige basis, die je de flexibiliteit biedt om aan de slag te gaan met thema’s die jou aanspreken, op het moment dat jij tijd hebt. Je bijdrages worden gepubliceerd op onze website én onder de aandacht gebracht op onze social kanalen. Een mooie kans dus om je talent te ontwikkelen of een portfolio op te bouwen!

Ook een keer op pad als reporter?
Mail naar communicatie@bibliotheekmb.nl. In overleg kiezen we dan een proefopdracht die aansluit bij jouw interesses, en kun je zelf ervaren hoe leuk het is om mee te draaien in onze pool van vrijwillige reporters.

Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Lotte Savelsberg
#geschiedenis #nieuwemedia #boekenwurm
Lotte is net klaar met haar bachelorstudie Geschiedenis. Naast een grote liefde voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, heeft ze ook een passie voor cultuur en literatuur en wordt ze geboeid door de ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe media. Ze is een fanatiek amateurschrijver en een enorme boekenwurm!

Ester van Zundert zwEster van Zundert
#schrijfcoach #kinderen #jongeren

Ester van Zundert is journalist en schrijft vooral voor kinderen en jongeren. Haar verhalen kun je lezen in Kidsweek, in kinderkrant tilburgjunior en op de kinderwebsite honderduit. ​ Ze schrijft ook regelmatig voor het Brabants Dagblad. Niet zo lang geleden schreef ze verhalen voor Inkie en het Jeugdjournaalmagazine. Maar helaas: die bladen bestaan niet meer. Schrijven met kinderen? Dat vind ze minstens zo leuk. Daarom is ze ook schrijfcoach. In haar kinderschrijfatelier wordt hard gewerkt aan De leukste krant, De leukste site, Het leukste boek en kinderkrant tilburgjunior.

Charles Bosters reporter

Charles Bosters
#cultuur #educatie #muziek
Charles Bosters is musicus en expert op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Zo was hij 9 jaar directeur van een kunstencentrum en werkt hij als dirigent bij muziekverenigingen. Hij is er vooral op uit de luisteraar te boeien. Het reporterswerk is nieuw voor hem en een mooie uitdaging om zijn visie op kunst en cultuur in een ander jasje te steken.

Jerry Verhoeven thumb zwJerry Verhoeven
#ontdekker #onderzoeker #levensgenieter

Sinds jaar en dag schrijft Jerry proza en poëzie. Zijn genre is veelal fictie, al houdt hij zich - gevormd door zijn opleiding psychologie - ook bezig met empirische waarnemingen van mens & maatschappij. Als vrijwilliger bij school- en sport-bladen deed Jerry veel redactionele ervaring op. Momenteel is Jerry bezig met het afronden van een eigen boek.

sterre van aalst

Sterre van Aalst
#gedichten #proza #creatief

Sterre is al van jongs af aan een hobby schrijver. Op de basisschool was haar favoriete vak 'creatief stellen' en op de middelbare school ontdekte ze schrijven als uitlaatklep. Haar dagboek is een verzameling van gedichten en proza. Op een rustig tempo is ze bezig al het werk te verzamelen, een droom na te streven en een echt boek uit te geven. Een klassieke schrijfster die het liefst met haar vulpen, kaarslicht en koffie de nachten doorbrengt!

Ilse Spijkerman zwIlse Spijkerman
#mens #maatschappij #taal
Vanuit haar interesse voor mens en maatschappij en haar passie voor taal en cultuur, schrijft Ilse uiteenlopende artikelen. Tijdens en na haar studie Journalistiek heeft ze als freelancer voor diverse bladen geschreven en werkte ze als redacteur voor het Tilburgse tijdschrift SpinT. Naast het schrijven werkt ze met plezier als taaltrainer voor anderstaligen.

Hester Blankenstein thumb zwHester Blankenstein
#verhalen #blogs
Schrijven is een passie van Hester Blankenstein. Korte verhalen, blogs en kinderverhalen hebben haar voorkeur. Dit combineert ze graag met koken, bakken, reizen en sporten. Op korte termijn lanceert ze haar eigen website vol leuke blogs en foto's.

Hera van Willick zwHera van Willick
#fietsreiziger #avonturier #blogger #spreker
Hera is niet zomaar een blogger. Ze schrijft over haar fietstochten die haar in diverse werelddelen brengen. Ze deelt haar ervaringen en reisverhalen graag om anderen kennis te geven, te inspireren en te motiveren om hun hart te volgen en hun dromen waar te maken. Een van haar favoriete 'wijze' spreuken is: Als je iets echt wilt, vind je altijd een weg. Als je iets niet wilt, vind je altijd een excuus. Meer informatie over Hera en haar reizen is te vinden op www.heravanwillick.nl en www.facebook.com/heravanwillick.

Karien Verhappen zwKarien Verhappen
#taal #communicatie #educatie
Karien Verhappen staat ook wel bekend als taalbewerker. En eigenlijk vertelt die term ook precies wat ze doet. Ze bewerkt taal en speelt ermee om een boodschap goed over te brengen. Ze maakt bijvoorbeeld commerciële teksten (denk aan webteksten en blogs) en (her)schrijft en redigeert allerhande tekststukken. Daarnaast schrijft ze ook artikelen over onderwerpen die haar interesse hebben en vaak een maatschappelijk belang dienen. Niet voor niets levert ze haar bijdrage als reporter van Bibliotheek Nieuwe Stijl. Vanuit haar achtergrond als communicatiewetenschapper en onderwijskundige is ze enorm geïnteresseerd in het snijvlak tussen educatie en communicatie. Voeg daar de woorden tekst, innovatie en creativiteit aan toe en je snapt dat ze bij Bibliotheek Nieuwe Stijl op haar plek is.

Chantal van der Nat zwChantal van der Nat
#trendwatching #conceptshooter

Chantal is een echte allround marketing professional en heeft jarenlang campagnes geleid rondom zakelijke congressen en opleidingen. In juni 2015 heeft zij de Rozenbrood Trendacademy afgerond en daarmee de stap gemaakt richting conceptontwikkeling. Zij ziet zichzelf als een conceptshooter: bevlogen in het bedenken, lanceren, verscherpen en doelgericht aanpakken van concepten. Chantal kijkt vanuit een breder perspectief naar de wereld en vertaalt dat (oa met woorden) naar de wereld dicht om haar heen. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door een persoonlijke en toegankelijke benadering.

Nonie Buijze zwNonie Buijze
#kunst #gedrag
Nonie Buijze is dit jaar afgestudeerd als Autonoom Beeldend Kunstenaar aan de kunstacademie St. Joost te Breda. Ze verdiept zich in oorzaken van het menselijke gedrag. Ze plaatst zichzelf in verschillende omgevingen. Ze observeert, fantaseert, onderzoekt, experimenteert en registreert. Haar observaties komen samen in de teksten die ze schrijft. Dit stelt in staat tot delen en excelleert in het ideaal om verandering in de samenleving teweeg te brengen. Een doel waar zij steeds gefascineerd door haar omgeving, haar pijlen op richt.

Lotta Hermans fotoLotta Hermans
#maatschappij #ontwikkelingen

Lotta Hermans is maatschappelijk bewust en zoekt altijd naar achtergrondinformatie om de wereld te begrijpen. Vanuit brede interesses schrijft ze graag over allerlei maatschappelijke ontwikkelingen die mensen bezighouden. Ze is studente journalistiek en vaste reporter van de Kennismakerij. Daarnaast werkt Lotta als redacteur voor Wijkkrant Noord en heeft ze ervaring met taaltraining voor anderstaligen.

Robert Proost zwRobert Proost
#poëzie #kunst #media
Robert leest en dicht, beleeft en schrijft. Hij studeerde Cultuurwetenschappen aan Tilburg University en publiceerde twee dichtbundels. In zijn schrijven is hij vooral op zoek naar verbindingen; boeken en nieuwe media, gedichten en beeldende kunst, videogames en kunst.

Cora Westerink thumb zwCora Westerink
#kunst #poëzie #film
Cora Westerink onderzoekt vindplaatsen van levensbeschouwing in hedendaagse kunst & poëzie. Naast haar kunstenaarschap schrijft ze voor diverse bronnen en verzorgt ze colleges, studiedagen en meerdaagse excursiereizen. Ze doet dit onder andere bij Hovo Brabant, een stichting in hoger onderwijs voor ouderen (University of the third age) aan Tilburg University. Voor meer informatie: www.corawesterink.eu.

 

Wil jij ook reporter voor ons worden? Neem dan contact op.