De saaiste dingen die Nederland zo fantastisch maken | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Grote kans dat wanneer je dit leest je in Nederland geboren bent of woont. Wat vind jij nou zelf van Nederland? Waarschijnlijk niet het meest exotische of spannendste plekje op aarde. We gaan met z’n allen maar wat graag op reis. Weg uit dit koude kikkerlandje. Maar ik ben juist net terug van een paar jaar buitenland en ik heb al die grijze, koude saaiheid ontzettend gemist. De saaie dingen maken Nederland fantastisch en hier is waarom:

Het saaie grauwe weer
Het vieze Nederlandse weer kan ontzettend deprimerend zijn, maar er is dan ook geen ankel ander volkje op de wereld dat zó kan genieten van een enkele zonnestraal! De schaarste aan zonnige dagen maken de warme momenten in ons land dus extra fijn! Wel goed insmeren, we zijn niks gewend…

Klagen, klagen en nog meer klagen
We klagen wat af hier in Nederland. Het is te heet, te koud, er staat te veel file en alles is te duur. Maar op deze manier vinden we wel een uitlaatklep. We klagen alle stress lekker van ons af, hartstikke gezond dus! En het zorgt ervoor dat we altijd wel iets hebben om over te praten. Zo sta je in de regen bij de bushalte toch nog lekker met elkaar te kletsen. Super sociaal!

Stamppot eten en gourmetten
De Nederlandse keuken is ook al niet de spannendste. Voor ons dan! We prakken alles door elkaar en elke sinterklaas, kerst of “speciale gelegenheid” willen we gourmetten. Kunnen we nou nooit eens iets leukers bedenken? Toch is dit voor iemand uit een ander land super bijzonder. Wist je dat er in onze hoofdstad een hele hoop stamppot-restaurants bestaan? En die lopen allemaal supergoed!
Dus voordat je weer een reisje gaat boeken naar een ver exotisch oord… moet je misschien eerst een keertje op vakantie in het saaie Nederland. Het is hier namelijk best fantastisch!

Door: Susanne Cruts