KennisKans | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

KennisKans opent deuren naar nieuwe kennis. Daagt organisaties uit om hun blik naar buiten te richten. Om kennis te delen en nieuwe inzichten op te doen. Om contact te leggen met inwoners die je binnen de muren van je eigen organisatie misschien niet zo snel ontmoet.

Kennis delen met een breder publiek

KennisKans ontstond in 2016 vanuit onze missie om de wereld van mensen groter te maken. Iedereen in Midden-Brabant de kans te bieden om zijn talenten te ontplooien. Te stimuleren om een leven lang te blijven leren. KennisKans draagt daar aan bij: inwoners kunnen gratis deelnemen aan colleges of cursussen die normaal gesproken achter de gesloten deuren van een organisatie blijven.

“De mix met studenten spreekt mij zeker aan. Mooi die nieuwe ideeën. In combinatie met de opdrachten word je echt uit je bubbel gehaald en uitgenodigd om je grenzen te ontdekken en te verleggen.”
“Ik vond het heerlijk weer in de ‘schoolbanken’ te mogen zitten. Ik waardeer dit enorm, dankjewel!”
– deelnemers over de KennisKans-reeks ‘Creative Writing’ –

Jouw cursus, training of workshop op een publieke locatie

Voor KennisKans werken we samen met bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties die bestaande, interne kennisoverdracht willen openstellen voor een breder publiek. Zo gaf Joeri Cox van Bento Presentaties een seminar over Het Nieuwe Presenteren en kregen Tilburgers de kans om samen met studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek schrijfcolleges te volgen die gegeven werden door bekende auteurs als Thomas Verbogt, Leon Verdonschot en Henk van Straten.

 

Waarom doen bedrijven en organisaties mee aan KennisKans?

Allereerst vanuit maatschappelijke betrokkenheid en het bewustzijn dat kennisdelen steeds belangrijker wordt in onze hedendaagse economie. Maar organisaties haken ook aan vanuit de behoefte om hun lokale zichtbaarheid te vergroten. Of vanuit het besef dat meer diversiteit in een groep deelnemers, de perfecte voedingsbodem is voor verrassende inzichten en innovatieve ideeën.

“Er schoven mensen aan van verschillende achtergronden: architecten, kunstenaars, landschapsarchitecten. De aanwezigheid van deze externe cursisten gaf de lessen veel extra diepgang. Er werden gerichte vragen gesteld door mensen die al jaren in de praktijk werken. Dat gaf ons als docenten meer scherpte, en de studenten inzicht in hoe de theorie met de praktijk is verweven.”
– Fontys-docent Saar van der Spek over de Kenniskans-reeks ‘Living in Transition’ (Lees haar hele verhaal)

KennisKans in verschillende vormen

Een bijdrage leveren aan KennisKans kan op verschillende manieren: in workshopvorm of plenair, in een reeks of als eenmalige bijeenkomst, op jouw eigen locatie of in de Bibliotheek. Vanaf december 2018 is het bijvoorbeeld mogelijk om een KennisKans-activiteit te organiseren in de monumentale LocHal, onze nieuwe vestiging in de Tilburgse Spoorzone. Tot die tijd biedt ook de Kennismakerij, onze proeftuinvestiging in de Spoorzone, een inspirerende omgeving voor cursussen, trainingen en workshops.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Mark Dekker
Programmamaker bij de Bibliotheek Midden-Brabant
MarkDekker@bibliotheekmb.nl

 

 

Agenda: aankomende KennisKansen

Terugblik: eerdere KennisKansen