Nieuws - Het VerHalenHuis: krachtbron aan kennis en open huis in één

Het VerHalenHuis is open! Op zaterdag 11 juni opende burgemeester Noordanus het nieuwe (tijdelijke) onderkomen van de Bibliotheek Wagnerplein, het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord. Het VerHalenHuis, zoals de nieuwe plek vanaf nu heet, vormt de komende twee jaar de thuisbasis van de drie organisaties tijdens de verbouwing van winkelcentrum Wagnerplein.

Volgens burgemeester Noordanus heeft Tilburg-Noord er met de komst van het VerHalenHuis een “krachtbron aan kennis bij”. Journalist Ralf Bodelier duikt tijdens de opening wat dieper in het verhaal achter het VerHalenHuis. Dit doet hij samen met de bewoners. Herman Horst, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant vertelt: “De toekomst ziet er anders uit dan het verleden, daar spelen we op in met de Bibliotheek Nieuwe Stijl. Deze ruimte is onze verste sprong naar de toekomst toe, we willen graag helpen de talenten van mensen te ontwikkelen en samen met hen de verbinding zoeken. Dat kunnen we heel goed met onze partners het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord en daar gaan we hier in het VerHalenHuis een heel groot succes van maken.” Anton van Kalmthout, voorzitter Stichtingsbestuur het Ronde Tafelhuis, vult aan: “Als mensen uit een ver land komen, willen ze zich thuis voelen. Dat je vooroordelen kunt overwinnen door zelf initiatief te nemen en dat je tegelijkertijd merkt dat er een open huis is waar mensen naar je willen luisteren.”

De opening was een feest!

De opening van het VerHalenHuis was een feestje voor jong en oud. Zo konden bezoekers deelnemen aan een Kapla-workshop, gegeven door de architecten van de nieuwe Bibliotheek Wagnerplein. Ook konden zij de tentoonstelling FotoVerhalen bezichtigen, maquettes bekijken, een Taaldruk-workshop volgen, genieten van een goochelshow, in gesprek met wijkbewoners rondom de Ronde Tafel wereldkaart én konden de jongste bezoekers aanschuiven bij voorleesmomenten, zich laten schminken of op de foto voor hun ‘eigen paspoort’. Verschillende culturele en religieuze groepen zoals de Ghanese Church of Pentecost, koor Cantabile, Hindoegemeenschap Tilburg, Afghaanse Vereniging Tilburg, Somalische groepen, Norbertijnen Parochie Heikant-Quirijnstok en vele anderen maakten het feestelijk geheel compleet met hun muzikale optredens.

Eerste reacties zijn positief

In het gastenboek worden de eerste positieve reacties en indrukken opgetekend. En ook de geluiden op de openingsdag waren enthousiast.

Impressie van de openingsdag

Fotograaf Peter Pijnenburg maakte een mooie sfeerimpressie van de opening van het VerHalenHuis.

Het VerHalenHuis is te vinden aan het Wagnerplein 101 en geopend op:
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

Het programma van de Bibliotheek Midden-Brabant is terug te vinden op www.bibliotheekmb.nl, het programma van het Ronde Tafelhuis is terug te vinden op www.rondetafelhuis.nl.

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)