Nieuws - Hap Stap try out #2: “Zo mooi hebben we de sushi niet eerder gemaakt”


hap stap

Zijn de culinaire hoogstandjes van de Hap Stap chefs ook makkelijk thuis te bereiden? Reporter Karien Verhappen probeert het uit! Vandaag: tempurarol met zalmfilet en roomkaas (Arbies Beachhouse).

Hap Stap

Twee keer eerder maakten we zelf sushi. Beide keren brachten we toen, zoals het hoort, eerst een bezoek aan de toko. Vanwege het gemak dat de supermarktgigant met zijn ruime openingstijden biedt, zijn we nu voor de blauwe reus gezwicht. En ja, we hebben er alles voor dit Hap Stap recept kunnen vinden. Aan de slag dus met die tempurarol.

 
hap stapHap stapStap één van het recept is het snijden van de zalm, maar het lijkt ons handiger te beginnen met het koken van de rijst. Daarna is de vis aan de beurt en maken we ook het tempurabeslag klaar. We maken het beslag zoals de verpakking het voorschrijft, maar dan met een flinke scheut water meer. We zijn benieuwd hoe het frituren straks zal gaan. Niet alleen vanwege het beslag, maar ook omdat we het in de pan gaan doen. Een frituurpan hebben we niet, nooit gehad.

 

_DSC3361-1_DSC3375-1De rijst is klaar en afgekoeld. We zoeken nog een filmpje op, want de beschrijving die volgt vinden we vreemd: hoe kun je nu rijst op een norivel leggen en daarna het vel ondersteboven draaien?

hap stapAls de tutorial laat zien dat dit aardig goed kan gaan, krijgen we er vertrouwen in. Een bescheiden euforische uitroep ontsnapt ons wanneer het ook ons lukt en we maken het feest compleet door de zalm en de roomkaas aan het geheel toe te voegen. Dan is het tijd om te rollen en de sushi van het tempurabeslag te voorzien.

hap staphap stap

 

Welke temperatuur moet de olie in een pan hebben om goed te kunnen frituren? En hoe merk je het wanneer de olie te heet is? We vragen het Google nog even. Daarna verwarmen we de pan op ons elektrisch fornuis naar stand 5 (niet koud, niet heet) en wanneer de rol lichtbruin kleurt, bevrijden we hem. Tevreden kijken we ernaar: ‘Zo mooi was onze eigengemaakte sushi nog nooit’.

 

 

hap stapHap staphap stap

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij dit gerecht ook thuis bereiden? Dat kan, het recept vind je hier.

Tekst en foto’s: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)