Nieuws - Hap Stap try out #1: “Het is een hoop vlees, maar wel erg lekker!”


coq au biere

Zijn de culinaire hoogstandjes van de Hap Stap chefs ook makkelijk thuis te bereiden? Reporter Karien Verhappen probeert het uit! Vandaag: Coq au bière van Bojangles.

Hap Stap boodschappen

Coq au bière: dat heeft bij ons nog nooit op tafel gestaan. Niet thuis, maar ook niet in het restaurant. Geen idee waarom niet, als we de ingrediënten bekijken lijkt het ons erg lekker. En als we het recept lezen denken we dat het ook niet te ingewikkeld kan zijn. Als we beginnen, komen we er wel achter dat het meer werk is dan je in eerste instantie vermoedt: het recept gaat ervan uit dat alle ingrediënten al gewassen en gesneden zijn. We snijden de enorme hoop kippendijen. Het recept geeft geen informatie over het aantal personen, maar toen we de inkopen deden hadden we al snel door dat het op meer dan twee man berekend is. Met twee gasten in huis hopen we de Coq au bière soldaat te maken.

DSC_2481-1 DSC_2478-1

 

 

 

 

 

Evenzo indrukwekkend als de hoeveelheid vlees is de grote berg uiensnippers na het snijden van vier grote exemplaren. Gaan we dat allemaal in het gerecht verwerken? We zetten een restje in de koelkast. Niet alleen omdat het naar onze smaak wat veel is, het past ook niet allemaal in de pan.

DSC_2496-1_DSC3492-1

DSC_2497-1

 

 

 

 

 

 

 

Als we de uien en wortelstukken naast elkaar leggen, lijkt het even alsof we een winterse ‘peeënstamp’ maken. We voegen er de champignons aan toe en bereiden het groentemengsel met de tomatenpuree en een scheutje Affligem.DSC_2544-1

Voordat we dat doen moeten we de tomatenpuree ontzuren. Op internet zoeken we op hoe. Het antwoord: bak de puree aan met een scheutje olie en haal zo het zuur eraf. Als het groenten-mengsel gelukt is, mengen we het met het bereide vlees en het al gebraden spek. Het grootste werk is gedaan! Het geheel hoeft nu alleen nog maar te sudderen en op smaak gebracht te worden.

Terwijl we het gerecht die finishing DSC_2540-1touch geven, denken we nog iets te missen. Hoort er niet nog iets bij? We zijn niets van het recept vergeten, maar we willen er iets aan toe voegen. In onze vriezer duiken we wat ambachtelijke aardappelpartjes op die we als bijgerecht  serveren. Misschien niet restaurant-waardig, maar wat ons betreft prima voor thuis. Als de oven piept en de pan lang genoeg geprutteld heeft, schuiven we aan tafel en genieten volop van de geslaagde Coq au bière.

_DSC3514-1

Wil jij dit gerecht ook thuis bereiden? Dat kan, het recept vind je hier.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto’s: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)