Nieuws - Hans kiest…Bij de tijd, Koning Willem II College 1866-2016


Tilburg kiest Hans Scholtes

2016 is ‘Jaar van het Boek’. Een prima aanleiding om eens te bedenken wat jij het belangrijkste boek ooit vindt, lijkt ons. Je kon jouw favoriet tot en met 31 oktober (gisteren dus) nomineren voor de verkiezing ‘Tilburg kiest…Het Beste Boek. Binnenkort wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hans Scholtes (61) uit Tilburg deed dit al eerder dit jaar. Hieronder vertelt hij welk boek hij nomineerde en waarom.

‘Koning Willem II College verdient het’

Wie: Hans Scholtes (61)
Wat: Bij de tijd, Koning Willem II College 1866-2016

Beste Boek Jaar van het Boek Hans Scholtes

“Misschien niet helemaal eerlijk dat ik dit boek nomineer. Ik ben namelijk één van de schrijvers. Maar ik doe het niet voor mezelf. Ik doe het voor de school. Het Koning Willem II College wordt te vaak over het hoofd gezien. Vreemd, want de afgelopen 150 jaar hebben maar liefst 12.500 Tilburgers hier hun diploma gehaald.

Twee jaar hebben we over het boek gedaan. We zijn er trots op. Het is een kloek boek geworden. Ook leeswaardig voor wie niet hier op school heeft gezeten. Dat komt omdat we het breed hebben aangepakt. Niet alleen het schoolleven, ook het leven in Tilburg komt in beeld. Wat betekende de komst van de NS-werkplaats? Wat waren de gevolgen toen steeds meer meisjes naar school gingen?

Ik ben leraar geschiedenis. Natuurlijk probeer ik het boek ook in mijn lessen te gebruiken. Lokale geschiedenis is boeiend. Hopelijk merken mijn leerlingen dat ook.”

Tekst: Ester van Zundert
Foto: Hans Scholtes

Wil jij ‘Bij de tijd, Koning Willem II College 1866-2016’ ook lezen? Leen het boek dan eens bij de bieb!

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)