Nieuws - OPROEP: praatgrage opa’s en spoorzone-experts


Ontdek de Spoorzone

Ben, ken of heb jij een praatgrage opa die veel weet over de Spoorzone? En die het leuk zou vinden om door jongeren geïnterviewd te worden over de geschiedenis van het gebied? Dan ben je bij de Bibliotheek aan het juiste adres. Op zondag 16 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, geven we jongeren in de leeftijd van 10 – 13 jaar de ruimte om nou juist dat te vragen wat ze altijd al wilden weten over de Spoorzone.

“Mocht je vroeger altijd gratis met de trein?”
“Waar bleven de kapotte treinen?”
“Wat was het leukste feestje met je collega’s?”

Om de jongeren goed beslagen ten ijs te laten komen, helpt de Bibliotheek hen vooraf met een workshop over hoe je een goed interview afneemt.

Spoorzone-experts

We zijn ook op zoek naar kenners van de Spoorzone in de periode 1950-1960. Weet jij hoe de Spoorzone er in die periode uitzag? Kun jij je het stratenplan nog helder voor de geest halen? Of weet jij exact hoe de constructie van de Polygonale Loods in elkaar steekt? Of weet jij je bijvoorbeeld nog details van de straatverlichting te herinneren? Dan zoeken wij jou. Stadsmuseum Tilburg kan jouw expertise goed gebruiken voor het vervolmaken van de Tilburg Maquette.

Sinds kort wordt er vrijwel dagelijks gebouwd aan de Tilburg Maquette in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Dat gebeurt door vrijwilligers, allen afkomstig uit Tilburg. Zij kunnen jouw kennis over Tilburg, en over de Spoorzone in het bijzonder, goed gebruiken. In het najaar organiseren we daarom een kennis-sessie, waar we je graag voor uitnodigen en willen vragen om jouw informatie over de Spoorzone met de maquettebouwers te delen.

Ben jij de opa of de Spoorzone-expert (of allebei) die we zoeken?

Meld je aan via ontdekdespoorzone@bibliotheekmb.nl. We nemen dan contact met je op om verdere details te bespreken.

De interviewmiddag tijdens de Kinderboekenweek  en de kennis-sessie rondom de Tilburg Maquette maken beiden onderdeel uit van ‘Ontdek de Spoorzone 013’. Op de website vindt je treinladingen vol digitale informatie over de Spoorzone. Met verhalen en beelden uit het verleden, beschrijvingen en filmpjes uit het heden én de toekomstplannen.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)