Nieuws - Gemeenteraad stemt in met renovatie LocHal


LocHal

Op 1 februari heeft een meerderheid in de gemeenteraad ingestemd met de investering in de renovatie van de Locomotiefhal in de Tilburgse Spoorzone. Ook is er gekozen voor de aanleg van een stadsbalkon en een onderzoek naar de mogelijkheden voor een dakterras/-tuin. Dit betekent dat, na een traject van voorbereiden en ontwerpen, een start kan worden gemaakt met de selectie van de aannemer en de bouw.

De hal, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden wordt de nieuwe huiskamer van de stad. Naast Seats2Meet, BKKC en Kunstbalie speelt de Bibliotheek Nieuwe Stijl een belangrijke rol bij de invulling van de ruimte. Hierdoor wordt dit industrieel erfgoed een inspirerende plek voor alle Tilburgers. De bibliotheek verhuist van het Koningsplein naar de Spoorzone. Naast een waardevolle collectie, biedt de bibliotheek ook een werkplaats en een podium om kennis en verhalen te delen en te creëren. Tilburgers kunnen er terecht om hun taal-, lees- en informatievaardigheden te ontwikkelen. Om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Om informatie te verwerven over lokale maatschappelijke thema’s. Om andere mensen te ontmoeten, samen te werken of te studeren. Peter Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant: “We gaan voor een plek die uitdaagt en inspireert. Met verschillende labs waar ruimte is om te leren en te experimenteren, zoals bijvoorbeeld het digilab, de schrijverij en het erfgoedlab. Deze willen we graag samen met inwoners en organisaties uit de stad vorm geven.”

De LocHal staat niet op zichzelf. Naast het gebouw verrijzen straks ook het Tilburg Trade Center en een nieuw woongebouw. Een mooie combinatie van wonen, werken en beleven pal achter het station. Het is nog even geduld hebben. In 2018 kunnen Tilburgers in de nieuwe LocHal terecht.

The following two tabs change content below.
Avatar

Evelien Konings

Avatar

Laatste berichten van Evelien Konings (toon alles)