Nieuws - Fotoproject Welkom in Tilburg


De Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk nodigden Nieuwe Tilburgers met een vluchtelingenachtergrond uit om hun blik op Tilburg te delen in een fotoproject. De tien meest bijzondere foto’s zijn vanaf 18 september te zien bij bkkc en later dit jaar zijn de foto’s te verkrijgen als postkaarten in o.a. de Tilburgse Bibliotheken.

De blik van nieuwkomers op Tilburg en haar inwoners is uniek. Daarom verspreidden we wegwerpcamera’s onder Nieuwe Tilburgers: statushouders die taallessen volgen bij Vluchtelingenwerk. We vroegen hen om de straat op te gaan, de stad in te trekken en ons te laten zien wat zij bijzonder vinden aan deze stad.

Het resultaat: 900 foto’s die het dagelijks leven van nieuwkomers in Tilburg laten zien. Tien foto’s geven dit treffend weer. Deze foto’s zijn binnenkort verkrijgbaar als postkaarten in de Bibliotheken met een aanvullend programma.

De verhalen achter deze foto’s en een grotere selectie kun je hier bekijken.


Welkom in Tilburg is ontstaan in een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Brabant Centraal. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Awesome Foundation, Q-Promotions, Foto Tuerlings en MediaMarkt. De foto’s zijn van 18 september t/m 29 november te zien in de tentoonstelling Art of Integration: Nomads, bij bkkc (Spoorlaan 21 i-k, Tilburg).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)