Nieuws - Schrijfateliers: de inspiratie ligt op straat


schrijfateliers midden-brabant

Graffiti art in de Magazijnstraat, bloesempracht voor het Interpolisgebouw en een gesprek op een benkske: dit zijn enkele van de Instagramfoto’s die schrijfster Maartje Wortel maakte tijdens haar verblijf in Tilburg als Writer in Residence dit jaar. Deelnemers aan de Schrijfateliers van de Bibliotheek Midden-Brabant gebruikten de foto’s als inspiratiebron. Wat deze schrijfopdracht ‘Foto zoekt tekst’ opleverde? Je ziet het hieronder.

Samen met andere teksten die zijn voortgekomen uit de schrijfopdracht, zijn de posters van ‘Foto zoekt tekst’ op dit moment te zien in de bibliotheek. De schrijvers Ad Nouwens, Frans Hagendoorn en Mandy Verleijsdonk hebben hun tekst op 28 augustus ook voorgelezen bij de boekpresentatie van “Goudvissen en Beton”, de publicatie die Maartje Wortel schreef naar aanleiding van haar verblijf in Tilburg.

Schijfateliers bij de Bibliotheek Midden-Brabant
Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier. Er zijn mensen die werken aan een kort verhaal of aan een gedicht, maar er zijn ook schrijvers van blogs of een biografie. Alle genres zijn mogelijk. Het doel is dat de deelnemers elkaar enthousiasmeren en van elkaar leren. Af en toe schuift er ook een professional aan.

Er zijn Schrijfateliers in de Bibliotheek Tilburg Centrum, Heyhoef, Wagnerplein, Berkel-Enschot, Oisterwijk en Waalwijk. Wil je meer informatie of wil je zelf een Schrijfatelier beginnen? Neem dan contact op met coosjevanderpol@bibliotheekmb.nl

Schrijfateliers_Foto zoekt tekst_Daar is weer een bonte wolk

Schrijfateliers_Foto zoekt tekst_bloesem

Schrijfateliers_Foto zoekt tekst_Kapitein Rob

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)