Nieuws - Een glijbaan in de bieb?

out-of-the-bieb

Een glijbaan, een stiltecentrum, een library cat…zomaar een paar voorbeelden van het ‘out-of-the-bieb’-denken van de bezoekers van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Tijdens de expositie OUT-of-the-Bieb, die de afgelopen maanden in de Bibliotheek te bekijken was, hebben velen hun inspiratie en ideeën over de Bibliotheek van de Toekomst gedeeld. Een grote stapel bierviltjes was dan ook nodig om alle creativiteit de ruimte te geven.

Het opschrift van de viltjes is net zo divers als de inzichten van de 9 kunstenaars die in het kader van OUT-of-the-Bieb op reis gingen. Sommigen willen meer reuring in de Bibliotheek en opperen een glijbaan, trampolines of een soort Markthal-concept met shops en restaurantjes. Terwijl anderen juist een stiltecentrum wensen en knusse hoekjes waar je rustig kunt lezen.

Alle ideeën, wensen en inspiratie gaan ter overweging mee bij het verder ontwikkelen en uitbouwen van de Bibliotheek van de Toekomst. Dus wie weet wordt jouw droom werkelijkheid! En mocht je nog iets nieuws te binnen schieten? Deel het dan op de KennisCloud.

Wil je meer weten over OUT-of-the-Bieb, over de reiservaringen van de kunstenaars of over de expositie? Lees dan eens deze eerder gepubliceerde artikelen:

5 Winnende voorstellen OUT-of-the-Bieb

OUT-of-the-Bieb: denken in vrijheid, vrijuit denken

Tentoonstelling OUT-of-the-Bieb de moeite waard!