Nieuws - Dutch Happiness Week: Deel je geluk


Wat is geluk? Tijdens de Dutch Happiness Week gaan we op zoek naar een antwoord op deze complexe maar interessante vraag. Onze reporter Nathalie ging alvast op onderzoek uit bij zichzelf en in haar omgeving.  Ze stuitte op mooie inzichten.

“Vorig jaar verloor ik mijn baan door een reorganisatie. Mijn zelfvertrouwen liep een deuk op. En dan moet je gaan solliciteren. Het was geen makkelijke periode maar ik ontdekte wel wie belangrijk voor me is, waar het om draait in het leven en dat ik niet bang hoef te zijn voor tegenslag. Ik kan het aan. Nu gaat het goed. Ik heb een nieuwe baan in een fijne omgeving. Daar kan ik dan weer van genieten.”
Reporter Nathalie van Zundert


“Ik voel me gelukkig wanneer ik samen ben met mijn gezin of goede vrienden, op momenten dat dát samenzijn centraal staat. Mijn gezin en vrienden zijn de mensen bij wie ik echt mezelf kan zijn. Daar  kan ik enorm van genieten. Dat is geluk voor mij.”
Neeltje van den Hoogen, Tilburg


“Geluk is iets wat je bij vlagen overkomt. Gelukkig zijn is nogal een opgave om te eisen of na te jagen. Dat werkt daarom alleen maar tegen je. Ikzelf vind tevreden zijn belangrijker. Ik wil op mijn sterfbed kunnen terugkijken met tevredenheid.”
Ivan Otten, Tilburg


“Geluk is iets wat je voelt op korte momenten. Het ene moment is het er, het volgende moment is het weer verdwenen. Geluk is geen constante. In mijn werk als GZ-psycholoog zie ik regelmatig dat mensen geluk willen vangen door negatieve emoties te vermijden en de positieve haast als een recht te zien. Dat is een ongezonde maatschappelijke ontwikkeling. Emoties, juist ook de donkere als angst, eenzaamheid, boosheid en verdriet, zijn nuttig en horen bij het leven. Je hoeft ze niet te bestrijden. Ze helpen je te ontdekken wie je bent, wat belangrijk voor je is en waar je grenzen liggen. Door deze emoties te vermijden ontstaan problemen bij mensen. Leer er liever op een gezonde manier mee om te gaan. Mijn oma zei vroeger dat tevredenheid een mooier doel is. Ze had gelijk. Tevredenheid zit vaak in kleine en eenvoudige momenten. Daar zit ons leven vol mee.”
Bridget van Zundert, Tilburg


Activiteiten tijdens de Dutch Happiness Week

Wil jij meer mooie inzichten over geluk? Meld je dan nog snel aan voor het seminar ‘Wat is geluk?’ komende dinsdagmiddag in de Bibliotheek Wagnerplein. Bekijk ook het overzicht met al onze andere activiteiten tijdens de Dutch Hapiness Week, zoals een masterclass van stressexpert Suzanne Kuijsten, een Science Improv Jam over gelukszoekers en de Food Talkshow ‘En zij eten nog lang en gelukkig’.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)