Nieuws - De Wereld van West


De wereld van west

Wist je dat er in de Tilburg West mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten wonen? Zoveel culturen, zoveel gewoonten, zoveel mooie tradities en dus ook…zoveel mooie verhalen. Deze ‘Wereld van West’ stond centraal tijdens de Westerbazaar, de open dag van het wijkcentrum, afgelopen zondag 17 juli.

Het was druk, erg druk zelfs. Buiten, rondom het wijkcentrum, bij de garagesale van de mensen uit de Beneluxlaan, maar ook binnen. Bij de optredens van Ferry van de Zaande, Mama’s verhalenkoor, de Beneluxband. En veel  oh’s en ah’s bij de demonstratie van het Turkse volksdansen door een groep talentvolle kinderen. Voor de gelegenheid in kleurrijke traditionele kleding gestoken.

De inwendige mens werd verwend met hapjes en lekkernijen uit alle windstreken. Terwijl de ouders lekker stonden te proeven, werden de kindjes geschminkt, deed de ballonnenclown z’n best op mooi balloncreaties en luisterden er vele oortjes naar het voorlezen door Nadia van Theater Luister.

Verhalen en foto’s uit alle windstreken

Maar, even terug naar die verhalen van de Wereld van West. Die zijn vastgelegd op de grote multitouchtafel die in het wijkcentrum/de Bibliotheek staat. De uitdaging zondag was om met zoveel mogelijk nationaliteiten op de foto te gaan voor het green screen, met een achtergrond naar keuze. Alle foto’s, met een korte beschrijving (bijvoorbeeld over het waarom van juist die foto-achtergrond) zijn ook nu nog te bekijken op de tafel in de verhaallijn ‘de Wereld van West’. Kom gerust eens kijken. Er staan ook mooie andere verhaallijnen op, bijvoorbeeld over de geschiedenis van het gebouw, vanwege z’n vorm ‘de Citroenpers’ genaamd.

Al met al was de Westerbazaar een groot succes en gingen er al stemmen op om een jaarlijks terugkerend festijn van te maken. Dus wie weet tot volgend jaar!

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)