Nieuws - De Junior Stadsdichter: wat doet hij nu eigenlijk een heel jaar?

junior stadsdichter

Negen deelnemers van acht middelbare scholen stonden op 22 maart op het podium van het Midi Theater voor de finale van de Junior Stadsdichterswedstrijd. Dichter Jim van Bergen werd aan het eind van de avond uitgeroepen tot winnaar. Maar, wat doet de Junior Stadsdichter nu eigenlijk?

Nou, het is de bedoeling dat hij zoveel mogelijk schrijft over zoveel mogelijk dingen in de stad: een soort van cultureel in kaart brengen, zeg maar. De Junior Stadsdichter heeft namelijk dezelfde taken als de Stadsdichter: hij schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, dicht over typische of verrassende Tilburgse onderwerpen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere. Jim krijgt hierbij een jaar lang begeleiding van Poetry Circle 013.

Het eerste publieke optreden van de nieuwe Junior Stadsdichter is op 1 juni tijdens Tilburg got Talent.

Laatste berichten van Corine Kaijim (toon alles)