Nieuws - De Bibliotheek Nieuwe Stijl zoekt meer reporters

Omschrijf je jezelf als scherp, creatief en nieuwsgierig?! Ben je handig in schrijven, fotograferen of filmen? Maak jij in een handomdraai een prikkelende tekst, een mooie set foto’s of een inspirerend filmpje? En vind je het leuk en interessant om actuele ontwikkelingen op het vlak van cultuur en educatie te volgen in en rondom Tilburg? Dan zoekt de Bibliotheek Nieuwe Stijl jou! We zoeken enthousiastelingen die het leuk vinden door blogs/vlogs een bijdrage te leveren aan onze campagne.

Als reporter schrijf, fotografeer of film je voor www.bibliotheeknieuwestijl.nl. Het is een functie op vrijwillige basis, die je de flexibiliteit biedt om aan de slag te gaan met thema’s die jou aanspreken, op het moment dat jij tijd hebt. Daar komt nog eens bij dat er een grootschalige campagne loopt om het platform en dus ook jouw bijdrage meer bekendheid te geven.

Wat is de Bibliotheek Nieuwe Stijl?
De Bibliotheek Midden-Brabant is al lang niet meer alleen een plek waar boeken worden uitgeleend. Op veel meer manieren maken wij de wereld van Midden-Brabanders groter. Dit doen we bovendien op veel meer plekken dan alleen in onze vestigingen. Achter elk evenement dat we organiseren en op elke plek waar we samenwerken met onze partners, schuilt een mooi verhaal. Deze verhalen willen we gaan delen met de inwoners van Midden-Brabant. En daar kom jij in beeld!

Wie ben jij?
Jouw frisse blik op de activiteiten die plaatsvinden binnen de Bibliotheek Nieuwe Stijl breng je in een blog onder woorden of in beeld, of een combinatie van beiden. Scherp, informatief, humoristisch en/of prikkelend: de wijze waarop is aan jou. Als reporter bij de Bibliotheek Nieuwe Stijl lever je zo regelmatig een bijdrage aan onze website. De Bibliotheek helpt je steeds op weg met een duidelijke briefing en zorgt voor de verdere verspreiding van je verhaal. Zelf delen mag natuurlijk ook!

Je bent de ideale reporter voor de Bibliotheek Nieuwe Stijl als je beschikt over de volgende kwaliteiten:

• Je ervaring: Voor deze vacature is een proven track record of een berg ervaring als blogger, vlogger of fotograaf niet nodig. Wat wel? Enthousiasme, inspiratie en de wil om jouw mening, ervaring en kennis op het wereld wijde web te delen.
  • Je kennis: Je hebt een neus voor goede verhalen, weet welke invalshoek aansprekend is. In je blogs weet je waar je het over hebt. Je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal is goed.
  • Je persoonlijkheid: Eerder al benoemd maar absoluut onmisbaar, dus voor herhaling vatbaar: enthousiast! Daarnaast ben je een tikje eigenwijs en weet je mensen te prikkelen, inspireren en boeien door je verhalen te delen op www.bibliotheeknieuwestijl.nl.

Wat brengt het jou?
Je bijdrage wordt gepubliceerd op een drukbezocht platform. Sinds de lancering in september 2015 heeft de website ruim 10.000 bezoekers gehad en met onze publicaties op Facebook bereiken we gemiddeld 6.000 personen per maand. De campagne is onlangs door een vakjury nog uitgeroepen tot meest creatieve en effectieve communicatiecampagne van 2015 in Brabant. De Bibliotheek Nieuwe Stijl biedt je dus een mooie kans om jezelf te profileren.

Daarnaast biedt deelname aan dit project goede kansen om contacten te leggen met professionals en een netwerk te creëren in dit veld. De Bibliotheek organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst waar je de andere reporters kunt ontmoeten en waar alle ruimte is om ideeën en kennis uit te wisselen. Uiteraard krijg je, als je regelmatig een bijdrage levert, ook een jaarabonnement op de Bibliotheek Midden-Brabant cadeau.

Solliciteren op de vacature van reporter
Voor meer informatie kun je terecht bij Jeske Boemaars (jeskeboemaars@bibliotheekmb.nl). Ben je meteen enthousiast, reageer dan door je cv, motivatie en een voorbeeld van een recent, door jouw gemaakt blog/artikel/vlog/fotoreportage in te sturen naar vacature@bibliotheekmb.nl. In de tweede helft van juni wordt een gezamenlijke kick-off gepland waar meer informatie verstrekt wordt, dus maak je interesse uiterlijk 10 juni kenbaar.

Evelien Konings

Laatste berichten van Evelien Konings (toon alles)