Nieuws - Dagelijks portie digitale ontwikkeling in het Digilab

Digilab

In de hele maand juli heeft het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum thema-dagen. Iedere dag staat een ander aspect van digitale ontwikkeling en technologie in de spotlights.

Maandag

Elke maandag kun je kennis komen maken met Digital Storytelling: maak een greenscreen of een stop-motion filmpje of leer hoe je digitaal beelden kunt bewerken.

Dinsdag

Op dinsdag presenteer het Digilab de nieuwste technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld Virtual Reality en Augmented Reality of je kunt er leren de computer te bedienen zonder handen.

Woensdag

Woensdag is Smart Movement dag. Op deze dag kun je robots komen bouwen en programmeren. Wil je programmeren leren? Dan kun je aan de slag met het programma Scratch.

Donderdag

Op donderdag kun je een eigen game maken, of in-game bouwen in bijvoorbeeld Minecraft.

Vrijdag

Op vrijdag maak je kennis met de Maker Movement via o.a. de 3D-printer. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen kennis kan komen maken met deze nieuwe techniek, krijgt nu ieder lid van de Bibliotheek Midden-Brabant de eerste 3D-print gratis!

Zaterdag

Op zaterdag ben je welkom in de Digilab Open Source Space, waar we informeren over Linux en open source hard- en software.

See you!