Nieuws - Column: vreemdgaan met de e-reader


E-reader

Toen ik in Nijmegen kwam wonen (2004) nam een vriendin me mee naar De Slegte, één van de grootste boekhandelaren in die stad. Vanaf toen kwamen we daar met regelmaat. We bleven altijd lang hangen op de begane grond, maar spendeerden minstens zoveel tijd op de eerste verdieping. Beneden streelden we nieuwe kaften, boven snoven we de geur op van tweedehands leven.

Nog steeds gaat er voor mij niets boven een goed gebundelde stapel papier in mijn hand, die niet kan wachten om ontdekt te worden. Nog steeds gaat er voor mij niets boven ongeduldig bladeren naar de volgende bladzijdes, omdat ik al wil weten wat er komen gaat.

Een vaste affaire op reis

En toch, ondanks al die liefde, ga ik soms vreemd met die slanke. Met die dunne e-variant, mijn vaste affaire op elke reis. Want wil ik ook op grote afstand van zoveel mogelijk letters kunnen genieten, dan is opslag een ding en duik ik met mijn digitale reader de koffer in. Ik zou niet meer zonder hem willen, maar eenmaal thuisgekomen sta ik altijd een tikkeltje schuldbewust voor mijn boekenkast. Het is die oude, papieren liefde, die roest niet.

Groeten,
Papierliefhebber Karien

Wil je ook lezen met een e-reader, maar heb je vragen of wil je hulp bij het downloaden van e-books? Loop eens binnen bij een inloopspreekuur. Kijk op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant voor een spreekuur in jouw Bibliotheek.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)