Nieuws - Column: Verhalenzee


Vroeger had ik een groot oud houten bed, dat volgens mij bij een van mijn oudtantes van de zolder kwam. Van dit bed hadden mijn ouders een soort hemelbed gemaakt, met een grote roze klamboe en een hoop kleurige kussens en dekens. Maar hoewel ze zo hun best hadden gedaan om het tot een soort prinsessen-bed te maken, vonden mijn vriendinnetjes en ik het het allerleukste om te doen alsof het een schip was. De klamboe was het zeil, en het voeteneinde het voorsteven. Soms was mijn bed een piratenschip, en soms gingen we op ontdekkingsreis, maar we beleefden altijd de grootste avonturen.

Nu nog steeds geeft het een soort magisch gevoel om in een schip te varen. Je voelt je alsof je de enige bent in de hele oceaan en de hele wereld aan je voeten ligt, en je kunt je fantasie de vrije loop laten. Wie weet stuit je zo wel op een onbewoond eiland, of zie je een machtig zeemonster onder de boot door zwemmen. In dat opzicht heeft varen wel wat weg van het lezen van een goed boek. Een verhaal voert je mee als een klein bootje op de golven van een woeste zee. En zowel in je bootje als in je lekkere leesstoel zal je verbeeldingskracht vol op geprikkeld worden. Je weet nooit wat je tegen zult komen op de volgende pagina, of aan het einde van de horizon. Ik kan iedereen dan ook aanraden om het avontuur op te zoeken en je in het ongewisse te storten. Of dat nu vanaf een echt schip is, of vanuit je luie stoel met een spannend boek op schoot.

Wil jij ook meegevoerd worden naar goede verhalen en spannende boeken? Meld je dan aan voor de Leesclub Trossen Los. Op 16 mei starten de bijeenkomsten en één keer varen we zelfs het havengat uit…

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)