Nieuws - Column: Vergane Glorie


Vergane glorie

Als ik vanuit mijn woning aan de Spoorlaan het centrum van Tilburg binnen wandel, kom ik langs talloze huizen. Huizen waar ik de voordeur en gevel van kan zien. Of soms, als ik geluk heb, ook even naar binnen kan gluren. Ik weet het, het is niet erg netjes. Maar even eerlijk: wie doet dat niet?

Ik ben nu eenmaal nieuwsgierig. Naar hoe het er binnen uitziet en welke scenes zich er afspelen. Naar welke levens er worden geleefd. Heb ik een blik opgevangen, dan vormt zich als vanzelf een verhaal in mijn hoofd. Met fantasie breng ik het beeld van huis en haard tot leven.

Verlaten verleden

In sommige huizen is al het leven weg en draait het alleen nog om het verleden. Deze leegstand, deze vergane glorie, is door Wigo Worsseling en Julius de Groot in beeld gebracht. De twee fotografen bezochten verlaten panden in Nederland en België en bundelden de bijzondere beelden ervan in een boek.

Ik ga het boek cadeau doen met de feestdagen heb ik besloten. En aanstaande zaterdag, 3 december, doe ik mezelf de lezing van de twee fotografen cadeau. Ze komen naar de Kennismakerij om alle geïnteresseerden mee te nemen in het verhaal achter hun boek. Ik heb mijn vraag aan hen al klaarleggen: welke Tilburgse huizen zitten erbij?

Groetjes
Karien Verhappen (www.taalbewerker.nl)

Op 3 december is van 15:30 tot 17:30 de presentatie van het boek ‘Vergane glorie in België en Nederland’ in de Kennismakerij (Spoorzone Tilburg). De presentatie is voor iedereen toegankelijk en de entree is gratis.  

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)