Nieuws - Column: maar ik heb toch niks te verbergen?


Privacy Ik heb toch niks te verbergen

We horen tegenwoordig allerlei horrorverhalen over privacy. En hoewel Facebook en Google alles over me blijken te weten, blijf ik ze toch gewoon gebruiken. Ik denk er niet echt over na dat ik, iedere keer als ik iets opzoek op Google of een foto op Instagram plaats, informatie over mezelf geef aan deze bedrijven. Ik spendeer met alle plezier avonden lang aan het bingewatchen van Netflix science-fiction series over de zogenaamde slechte kanten van technologie. Maar dat blijven de enge kanten van privacy-schending voor mij ook wel een beetje: science-fiction.

Ik heb daar niet zo’n grote problemen mee

Natuurlijk zie ik ook wel dat ik, als ik op zoek ben geweest naar een leuk boek op bol.com, allerlei persoonlijke advertenties krijg die mij net dat ene boek aanprijzen. Maar eigenlijk heb ik daar niet zo’n grote problemen mee. Als ik dan toch advertenties krijg, dan liever over dingen die ik echt interessant vind. En ook al zouden allerlei bedrijven van alles over mij te weten kunnen komen, ik heb naar mijn idee niet echt informatie die ze kunnen misbruiken. Ik heb, denk ik vaak, niets te verbergen.

Maar toch, iedere keer als het privacy-onderwerp weer opduikt in de media, besef ik me dat ik er eigenlijk niet te weinig vanaf weet. Ik vind dat ik me er toch maar eens meer in moet verdiepen. En dan beslis ik daarna wel of ik gewoon door kan gaan met liken op Facebook. Of dat ik misschien toch al mijn social media accounts ga verwijderen, mijn laptop en smartphone wegdoe, en in een hutje op de hei zonder internet ga wonen.

Door: Lotte Savelsberg

Geïnteresseerd in het onderwerp ‘Privacy’? Op woensdag 31 maart hoor je er meer over tijdens een interactief programma in de Kennismakerij.

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)