Nieuws - Column: Sint, Piet, Bieb


Sinterklaas

Afgelopen weekend is hij weer aangekomen hoor: Sinterklaas! Vroeger was dit voor mij, net als voor zoveel andere kinderen, mijn favoriete tijd van het jaar. De gezelligheid, al het snoep en natuurlijk de cadeautjes! Dit zorgde ervoor dat ik vanaf oktober al aan het aftellen was tot het dan eindelijk Pakjesavond was. Ook nu nog word ik helemaal vrolijk als ik me weer ongegeneerd vol mag stoppen met Sinterklaas-snoepgoed. En ik dwing mijn familie ieder jaar om gedichtjes te schrijven voor surprise-avond (wat me niet altijd in dank wordt afgenomen).

 

Nostalgie

Maar, eerlijk is eerlijk, Sinterklaas is niet echt een feest dat op mij gericht is. De goede Sint komt niet helemaal met de stoomboot uit Spanje om ervoor te zorgen dat een twintiger die een beetje in haar kindertijd is blijven hangen pepernoten en taai-taai kan eten. Het draait natuurlijk allemaal om de kinderen! De komende weken reizen Sinterklaas en zijn Pieten dan ook door heel Nederland om schoentjes te vullen en op bezoek te gaan bij scholen en sportclubs. Binnen dat hele drukke schema heeft de Sint ook nog wat tijd gevonden om langs te komen bij de bieb! Hij wisselt voor deze keer zijn Grote Boek in voor een leuk voorleesboek uit de Bibliotheek. Dus neem je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes gezellig mee naar de bieb in je buurt, dan kan hun Sinterklaasfeest niet meer stuk. En misschien kun je dan zelf ook nog wel wat pepernoten te pakken krijgen…

Je kunt hier zien wanneer Sinterklaas in jouw Bibliotheek komt.

Tekst: Lotte Savelsberg
The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)